Đoković: Kao da nisam bio na pauzi; Sledi Monfis

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da je uživao i da je prezadovoljan igrom u pobedi nad Amerikancem Donaldom Jangom na startu Australijan opena i da se oseća kao da nije imao pauzu šest meseci zbog povrede lakta.

Đoković je odigrao prvi takmičarski meč još od jula prošle godine kada je u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede predao meč Tomašu Berdihu i lako savladao 63. tenisera sveta 6:1, 6:2, 6:4.

"Osećam se sjajno što sam opet na terenu, od Australije nema boljeg mesta za povratak nakon šest meseci odsustva. Taj period iskoristio sam da se posvetim porodici i od nje dobio veliku podršku u povratku tenisu koji mi je nedostajao. Odigrao sam perfektno protiv Janga, kao da nisam imao pauzu, uživao sam", rekao je Đoković posle meča na 'Margaret Kort' areni.

Prema njegovim rečima nije bio siguran kako će odigrati posle šest meseci bez takmičarskog duela.

"Bio sam motivisan i srećan sam zbog moje igre, posebno što pre mesec dana nisam znao da li ću igrati u Melburnu zbog bolova u laktu. Ipak, sada sam tu i to sa jakim intezitetom",dodao je Novak.

Đoković je ponovio da nikada nije bio u takvoj situaciji, odnosno na dužoj pauzi, ali da je svestan da je i to moralo da se dogodi.

"Bilo je drugačije, ali ne želim da kažem i loše jer i to mora da se desi. Dugo sam vukao povredu i morao sam da se povučem", poručio je Novak i zahvalio se trenerima Andreu Agasiju i Radeku Štepanku na velikoj podršci.

Đoković se u narednom kolu otvorenog prvenstva Australije sastaje sa Francuzem Gaelom Monfisom koji je bio bolji od Španca Haumea Munara 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се