Ana eliminisana sa Vimbldona

Najbolje rangirana teniserka sveta Srpkinja Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala grend slem turnira u Vimbldonu pošto je trećem kolu izgubila od Kineskinje Đie Ženg sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:4 posle jednog časa i 12 minuta igre.

 

Neočekivani trijumf 133. teniserke sa svetske liste, koja je na Vimbldon došla zahvaljujući pozivu organizatora, apsolutno je zaslužen. Nadigrala je favorizovanu protivnicu u svim elementima, pa će u osmini finala ukrstiti rekete sa Mađaricom Agneš Savaj.

Ana Ivanović se u današnjem duelu jednostavno nije mogla prepoznati. Nije izvukla nikakve pouke iz prethodnog meča protiv Francuskinje Natali Deši, kada se provukla kroz "iglene uši", jer je danas igrala još gore, može se reći katastrofalno.

Još na početku meča je bilo primetno da kod Ane "škripe" i servis, i kretanje ,i udarci. Nesigurna i sasvim dekoncentrisana dozvolila je Kineskinji da napravi brejk za vođstvo od 3:1, a kada je Đie Ženg ponovo brejkom stigla do 5:1, bilo je jasno da će dobiti set ubedljivim rezultatom.

U nastavku susreta Ivanovićeva je nastavila po starom. Ništa joj nije polazilo za rukom, dok je motivisana Đie Ženg prosto letela terenom i istovremeno preciznim udarcima lako osvajala poene. Kineskinja je senzaciju nagovestila brejkom za vođstvo od 3:2, da bi potom svojim servisom došla do 4:2, a sve što je Srpkinja uspela da uradi bilo je da održi tračak nade kada je smanjila vođstvo protivnice na 5:4.

Đie Ženg je, međutim, bila neumoljiva, iskoristivši već prvu meč loptu pri 40:15 u poslednjem gemu, pa je na pravi način krunisala sjajnu igru tokom celog meča.

"Ovo je zaista iznenađenje. Volim da igram na travi, ali sam prošle godine dugo bila povređena i nisam znala koje su moje trenutne mogućnosti. Trudila sam se da igram najbolje što mogu i uspela sam. Presrećna sam nakon pobede nad prvom teniserkom sveta", izjavila je Kineskinja posle meča.

Ana Ivanović je tako neočekivano zaustavljena u pohodu ka drugoj grend slem tituli. Rana eliminacija u Vimbldonu će joj, baš kao i Novaku Đokoviću, sigurno biti velika pouka uoči nastupa na predstojećim turnirima.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи