Štepanek zvanično trener Novaka Đokovića

Čeh Radek Štepanek je i zvanično član stručnog štaba najboljeg srpskog i nekada (a verujemo i budućeg) najboljeg svetskog tenisera, Novaka Đokovića.

Đoković je promovisao Štepaneka, koji je nedavno završio igračku karijeru, tokom druženja uživo sa fanovima na Instagramu.

Glavni trener i dalje ostaje Andre Agasi, ali on neće moći da bude uz Đokovića na svim turnirima.

"Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio karijeru, u 37. godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis", rekao je Đoković.

"On ima veliko iskustvo i znanje, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedini snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati".

Đoković je otkrio da je Agasi predložio da kontaktira Štepaneka, što, prema Đokovićevim rečima, samo potvrđuje "kako će njih dvojica sjajno sarađivati".

"Čeka me dugačak povratak na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idemo korak po korak i da nigde ne žurim. Jedva čekam opet da zaigram", istakao je Đoković.

Uzbuđenje povodom nove profesionalne etape nije skrivao ni Štepanek.

"Čast mi je što sam postao deo Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kome se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu. Verujem da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo biti ponosni", rekao je Štepanek.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво