Sok preokretom do pobede nad Čilićem

Amerikanac Džek Sok nakon preokreta uspeo je da savlada Hrvata Marina Čilića sa 2:1 po setovima 5:7, 6:2, 6:7. U drugom meču ove grupe Švajcarac Rodžer Federer od 21.00 čas igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva. Direktan prenos meča je na našem Drugom programu.

Džek Sok  je ostvario prvu pobedu u Londonu, nakon poraza od federera od 2:0, posle preokreta je nadigrao Čilića. Amerikanac je uspeo da vrati u meč nakon gubitka prvog seta, osvojio je  drugi. U trećem nakon velike borbe, nadoknadio je brejk zaostatka izborio se za taj-brejk, potom i u taj-brejku napravio preokret i zasluženo slavio.

Na startu meča teniseri su razmenili po jedan brejk. Potom je uspedio miran period u kome su oba tenisera osvajala svoje servise.. Kada se očekivalo da će set biti rešen u taj-brejku, posle velike borbe u dvanaestom gemu Čilić uspeva da iskoristi treću brej i set loptu i dobije prvi set rezultatom 7:5.

U drugom setu Sok je zaigrao mnogo bolje. Čilić nije uspeo da mu se suprotstavi. Ut dva brejka Amerikanac ekspredno dolazi do prednosti od 5:1, potom lagano privodi set kraju - 6:2 u drugom setu.

Treći set bolje je započeo hrvatski teniser, u drugom gemu uspeva da oduzme servis protivniku, a potom na svoj servis dolazi do prednosti od 3:0. Amerikanac se nije predavao. U petom gemu vraća brejk, a potom na svoj servis dolazi do izjednačenja - 3:3.

Potom su oba tenisera uspevala da sačuvaju servis pa je set i meč rešen u taj-brejku. Hrvatski teniser prvi dolazi do prednosti mini-brejka i vođstva od 4:2. Sok uspeva da vrati mini-brejk i izjednači na 4:4, a potom Amerikanac osvaja mini-brejk prednosti i ima priliku da na svoj servis reši meč. Koristi priliku za 7:4 u taj brejku.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво