Dimitrov nadigrao Tima

Bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao je Austrijanca Dominika Tima sa 2:1 (6:3, 5:7, 7:5) u meču prvog kola Grupe Pit Sampras na završnom turniru u Londonu. U drugom meču od 21.00 čas sastaju se Nadal i Gofan. Direktan prenos je na našem Drugom programu.

Dimitrov je ostvario prvu pobedu na završnom turniru. Tim je pružio veliki otporo, svojio je drugi set, ipak nije imao snage za kompletan preokret. U drugom kolu Dimitrov će se sastati sa pobednikom meča Nadal - Gofan.

Dimitrovu je u prvom setu dovoljan bio jedan brejk, a to mu je pošlo za rukom u šestom gemu kada je iskoristio drugu brejk loptu i oduzeo servis protivniku. Potom je rutinski priveo set kraju. Austrijanac u prvom setu nije uspeo da stvori nijednu brejk šansu, 6:3 i u prvom setu.

U drugom setu Tim je mnogo bolje servirao. Dimitrov je nastavio sa odličnom igrom, što je dovelo do borbe za svaki poen. Oba igrača su uspevala da sačuvaju svoje servis, do samog finiša seta nije viđena nijedna brejk šansa. Prvo je u jedanaestom gemu Dimitrov propustio svoju priliku. Tim uzvraća u narednom gemu, koristi prvu od tri vezane šanse i osvaja drugi set sa 7:5.

Treći set doneo je veliku borbu. Dimitrov je uspeo da se „oporavi" od propuštenog u drugom setu. Posle dve neiskorišćene brejk šanse u petom gemu, u sedmom uspeva da oduzme servis protivniku. Međutim Tim uspeva da iskoristi poslednju priliku i vrati se u meč. Bugarin je servirao za meč, a Austrijanac mu oduzima servis za izjednačenje, 5:5.

Već u narednom gemu Dimitrov sa nulom osvaja gem na servis protivnika i ponovo je imao šansu da servisom reši meč u svoju korist. Bugarin prvo propušta dve vezane set lopte, osvaja i treću koju pretvara u poen za konačnih 7:5 u trećem setu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво