Federer preko Soka do prvog trijumfa u Londonu

Švajcarac Rodžer Federer savladao je Amerkanca Džeka Soka sa 2:0 (6:4, 7:6) u prvom meču Grupe Boris Beker na završnom turniru u Londonu. U drugom meču ove grupe od 21.00 čas igraju Čilić i Zverev, direktan prenos je na našem Drugom programu.

Iskustvo Švajcarca u ovakmim mečevima je nemerljivo. To je pokazao i u ovom susretu. Smireno, maksimalno skoncentrisano odigrao je Federer ovaj meč. Iskoristio je svoje šanse i slomio otpor debitanta na završnom turniru.

Na samom startu meča Federer je oduzeo servis protivniku. To je ujedno bila i jedina brejk šansa, koju je neki teniser ostvario u prvom setu. Pokušao je sok da se vreati u set, ali nije uspeo ozbiljnije da zapreti, 6:4 u prvom setu.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Do rezultata 3:3 teniseri su lako osvajali svoje servise. Tada Švajcarac počinje sve više da pritiska servis protivnika. Sok uspeva da se izvuče i spasi dve vezane brejk lopte. U devetom gemu Federer ponovo napada, Sok uspeva da se odbrani i ponovo spasava dve brejk prilike protivnika. Deveti gem je trajao oko deset minuta.

Naredni servis gem Soka i nova brejk šanse za Federera. Ponovo je Amerikanac uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte. Nakon lagano osvojenog servis gema za Federera, set je rešen u taj-brejku.

Prvi je do mini-brejka stigao Švajcarac i poveo sa 3:2. Amerikanac uspeva da vrati mini-brejk, ali duplom servis greškom poklanja Federeru vođstvo od 5:4. Na svoj servis Švajcarac osvaja prvu meč loptu, koju koristi za konačnih 7:5 u taj brejku.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво