Teniseri spremni za Završni masters, prenosi na RTS-u

Među osmoricom najboljih tenisera u 2017. godini nema nijednog od prošlogodišnjih polufinalista londonskog turnira. Mari, Đoković, Raonić, Nišikori, svi oni su odavno okončali sezonu zbog povreda, što važi i za četvrtoplasiranog igrača iz 2016. Stena Vavrinku.

Sada su na samom vrhu dvojica najtrofejnijih grend slem šampiona, koji su prošle godine izostali zbog povreda. Iako će Rafael Nadal završiti sezonu na prvom mestu, favorit za trofej je šestostruki šampion Rodžer Federer, koji je doduše poslednji put trijumfovao još 2011. godine.

"Vrlo sam zadovoljan kako sam igrao cele sezone, tokom koje skoro da i nisam imao nikakvih problema, osim povrede leđa u Montrealu. Srećan sam što opet imam priliku da se takmičim sa najboljima, jer ovaj turnir je među najvažnijima u godini", smatra Federer.

Federer će 15. učešće na završnom turniru početi u nedelju od 15 časova protiv debitanta Džeka Soka, a istog dana u 21 sat sastaju se Marin Čilić i treći igrač sveta, još jedan debitant, Aleksandar Zverev.

U ponedeljak od 15 sati igraće treći debitant Grigor Dimitrov i Dominik Tim, a Rafael Nadal bi trebalo da odigra iste večeri meč sa Davidom Gofenom, pod uslovom da mu se ne pogorša povreda kolena.

"Ne moram da donosim nikakvu odluku. Igraću, bar se tako trenutno osećam. Ne mogu da predvidim šta će se desiti u naredna dva dana. Treniraću i neću misliti kako nešto može da krene naopako. Ako do toga ipak dođe, pakujem se i odlazim kući. Ali, moj cilj je da igram sve dok me neko ne eliminiše sa turnira", kaže španski teniser.

Svih 15 mečeva u singlu sa završnog turnira u Londonu moći ćete u narednih osam dana da pratite na Drugom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво