Krajinović zaustavljen u finalu, Soku titula u Parizu

Krajinović – Sok 1:2 (7:5, 4:6, 1:6). Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu masters titulu u karijeri pošto je u finalu, u čuvenoj dvorani Bersi, u Parizu poražen od Amerikanca Džeka Soka. Krajinović je ulaskom u finale napravio najveći uspeh u karijeri i od ponedeljka biće na 33. mestu na ATP listi.

Krajinović je na krilima sjajnih igara tokom nedelje dobio prvi set, ali je iskusniji Amerikanac uspeo da preokrene i osvoji prvu titulu na Mastersima, kao i da obezbedi nastup na završnom turniru u Londonu.

Za utehu Krajinoviću, koji je u Parizu skrenuo pažnju i dokazao vanserijski potencijal, ostaje činjenica da je osvojio novih 600 bodova i da će od sutra biti 33. na ATP listi. Ujedno, zaradio je 418.450 evra, što je više od polovine onoga što je inkasirao do sada u karijeri.

Krajinović je odlično počeo meč i prvi set je dobio napravivši brejk u 12. gemu, ali ipak nije imao snage da priredi jedno od najvećih iznenađenja na mastersima ikada.

Sok je u nastavku zaigrao neuporedivo bolje i, pre svega, sigurnije. Sveo je greške na minimum, počeo je da pogađa udarce koje je u prvom setu promašivao i iz poena u poen je diktirao tempo i preuzimao inicijativu.

U trećem setu bilo je vidljivo da Krajinović ostaje bez snage, jer je prvi put u karijeri na jednom turniru odigrao sedam mečeva, pošto je morao da prođe i dva kola kvalifikacija. Sok je, s druge strane, napadao sa mnogo više samopouzdanja i kada je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1 bilo je jasno da će trijumfovati.

Uprkos ovom porazu, Krajinović ima mnogo razloga za zadovoljstvo, jer je pre samo pola godine bio na 290. mestu ATP liste, a sada se probio na 33. poziciju. Filip je u ovoj sezoni do dolaska u Pariz zabeležio samo jednu pobedu na ATP turnu, pa će nastup u "Bersiju" dugo pamtiti. Isto vredi i za Soka, koji je zahvaljujući ovoj tituli obezbedio nastup na završnom godišnjem turniru osmorice najboljih tenisera sveta.

Masters u Parizu igrao se za ukupni nagradni fond od 4.273.775 evra.

Tok meča: 

17.10 - Kraj meča, Amerikanac Džek Sok novim brejkom nad umornim Krajinovićem osvaja treći set sa 6:1 i dolazi do titule u Parizu!

17.03 - Amerikanac svojim drugim brejkom u trećem setu dolazi do velike prednosti na meču od 4:1. 

16.53 - Fantastičnim potezom Sok prvi dolazi do brejka za vođstvo od 2:1. 

16.46 - Krajinović posle dosta problema osvaja prvi gem odlučujućeg seta. 

16.39 - Amerikanac sigurnim servisom osvaja gem i izjednačava rezultat na 1:1 u setovima. Pobednik finala u dvorani Bersi biće poznat posle trećeg seta.

16.33 - Bez novog brejka i do devetog gema, Sok vodi sa 5:4 i ima servis za izjednačenje koji bi ga odveo u treći set. 

16.24 - Krajinović vraća jedan brejk, rezultat je 4:2.

16.20 - Svojim novim brejkom u drugom setu Amerikanac Džek Sok se veoma približio izjednačenju u ovom meču - 4:1 u drugom setu. 

16.11 - Srbin prekida ovu mini seriju Soka i smanjuje rezultat na 2:1. 

16.09 - Džek Sok uspeva da potvrdi brejk za prednost od 2:0 u drugom setu. 

16.05 - Amerikanac se ne predaje, otvara drugi set brejkom. 

15.58 - Sjajni Krajinović brejkom osvaja prvi set rezultatom 7:5.

15.33 - Obezbeđen taj-brejk, Filip dobija gem za 6:5 u prvom setu. 

15.50 - Sok sigurnom igrom dobija deseti gem, rezultat je 5:5.   

15.46 - Još jednom su obojica tenisera sigurna na svoj servis. Srbin vodi sa 5:4 i ukoliko napravi brejk u narednom gemu osvojiće prvi set. 

15.37 - Krajinović nije uspeo da potvrdi osvojeni gem, Sok uzvraća novim brejkom za 4:3. 

15.34 - Srpski teniser prvi dolazi do brejka na meču za vođstvo od 4:2. Amerikanac je sa dve duple greške u ovom gemu značajno olakšao posao našem teniseru.

15.25 - Bez brejka do sada, oba tenisera sigurni na svoj servis - 2:2. 

15.18 - Amerikanac uzvraća istom merom dobiši set sa 40:0, 1:1 na startu prvog seta. 

15.16 - Odličan start meča za Filipa koji je dobio prvi gem i ako je Sok vodio sa 30:0. 

15.12 - Počeo finalni duel u Parizu izmeću Filipa Krajinovića i Džeka Soka. Naš teniser prvi na servisu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво