Đoković: Voleo bih oproštaj i spektakl na "Marakani"

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković izjavio je da ima veliku želju da u rodnom Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić", jednog dana napravi oproštaj od karijere u spektaklu svih poznatih sportista i ličnosti.

"Daleko je moj oproštaj, ali odavno razmišljam o nekom sportskom spektaklu koji bih voleo da priredim u Beogradu i gde bih se trudio da okupim sve svoje prijatelje iz svih krajeva sveta. Voleo bih da to bude jednog letnjeg dana na 'Marakani'. Da veliki broj svetskih zvezda dođe i da napravimo nešto za pamćenje. Trenutno nemam vremena da se time bavim, ali biće prilike, nadam se", rekao je Đoković za Novosti.

On je ranije najavio da će igrati tenis još mnogo godina i da ne namerava da u skorije vreme završi karijeru.

Đoković je naglasio da mu je povreda lakta, zbog koje je završio sezonu u julu, zadavala mnogo više problema nego što jeste.

"Cela priča oko mog tenisa i svega što mi se dešavalo je daleko kompleksnija od jedne reči, to jeste bio najveći problem. Lakat je bio u epicentru svih dešavanja, od tih bolova je polazilo i moje povremeno nezadovoljstvo. Nisam uspevao da treniram kako sam hteo, nisam na terenu mogao da igram punim intenzitetom, servis sam morao da prilagođavam, a to me je sve nerviralo, jer nisam želeo na operaciju ili da pravim pauzu, mislio sam da će sve proći. Ali nije prolazilo, samo je dolazilo do upala, a onda su se problemi pojačavali".

Prema njegovim rečima, sa nestrpljenjem čeka povratak na teren sa početkom nove sezone, odnosno start 2018. godine.

"Prihvatio sam da moram da pauziram, da se odmorim, da napravim određene promene u timu i ponovo krenem ka vrhu. Jedva čekam da zaigram, nedostaje mi reket. ali ne mislim da ću za mesec dana igre sve propušteno da nadoknadim. Idem korak po korak. Verujem da ću biti onaj pravi sredinom sledeće godine, mada se neću žaliti ukoliko uđem u formu i nešto ranije", zaključio je Đoković.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво