Troicki nadigrao Tima za osminu finala Šangaja

Za veliko iznenađenje na Mastersu u Šangaju pobrinuo se Viktor Troicki, savladao je austrijanca Dominika Tima sa 2:1 po setovima 6:3, 3:6, 7:6. U borbi za četvrtfinale naš teniser će igrati protiv Amerikanca Džona Iznera (četvrtak, oko 12.30, RTS 2).

Viktor Troicki je nadigrao sedmog igrača na ATP listi Dominika Tima, koji je svakako važio za favorita u ovom meču. Posle lagano osvojenog prvog seta, u drugom setu naš teniser nije uspeo da nastavi u istom stilu, propušta svoju šansu, što je protivnik iskoristio i stigao do izjednačenja. Odlučujući set je rešen u taj-brejku u kome je Troicki imao više koncentracije i zasluženo pobedio.

Troicki je od starta krenuo silovito. Osvojio je rani brejk, što mu je olakšalo igru u nastavku. Konstantno je pritiskao protivnika i lako rešavao svoje servise. Prednost sa početka seta uspeo je da sačuva do kraja i dobije prvi set sa 6:3.

U drugom setu Tim je zaigrao mnogo bolje. Ipak, prvi do brejk šanse je stigao naš teniser u petom gemu, ali ona odlazi u nepovrat. Već u narednom gemu Austrijanac koristi svoju šansu. Potom Tim uspeva da privede set kraju - 6:3, za izjednačenje u setovima.

Velika borba u odlučujućem setu. Viktor je u drugom gemu imao dve brejk šamse, međutim protivnik je uspeo da se izvuče. Potom je usledio period igre u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je meč rešen u taj-brejku.

Taj-brejk ova tenisera su otvorila asevima, 1:1. Ipak, naš teniser prvi dolazi do mini-brejka prednosti. Međutim, protivnik odmah uspeva da uzvrati. Viktor nastavlja da preti, oduzima dva servisa protivniku i vodi sa 5:2. Tim uspeva da vrati oba mini brejka - 5:4, a potom na svoj servis dolazi do izjednačenja. Ipak, prvi do meč lopte stiže naš teniser i to na svoj servis. Koristi je i rešava set i meč u svoju korist - 7:5 u taj-brejku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво