Plasmanom u finale Halep preuzela prvo mesto

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale turnira u Pekingu i preuzela prvo mesto na VTA listi od Španjolke Garbinje Muguruse. Rumunka će u finalu igrati protiv Francuskinje Karoline Garsije, koja je bila bolja od Čehinje Petre Kvitove.

Halep je u polufinalu pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4 i prvi put u karijeri postala je prva teniserka sveta. Rumunka je pobedila za sat i 15 minuta, četiri puta je oduzela servis osmoj teniserki sveta, koja je napravila jedan brejk.

Ona se na neki način "osvetila" Letonki za iznenađujući poraz u ovogodišnjem finalu Rolan Garosa. Ostapenko je tada sprečila Rumunku da osvoji prvi grend slem trofej u karijeri i zauzme prvo mesto na svetskoj rang-listi.

Halep će u nedelju u finalu igrati protiv pobednice duela Francuskinje Karoline Garsije. koja je pobedila 18. teniserku sveta Čehinju Petru Kvitovu posle dva seta, 6:3, 7:5.

Garsija, 15. teniserka sveta, pobedila je za sat i 30 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis Kvitovoj, koja je napravila dva brejka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи