Evans priznao da je koristio kokain

Britanski teniser Denijel Evans suspendovan je na godinu dana jer je pao na doping testu, saopštila je Međunarodna teniska federacija.

Evans je bio pozitivan na kokain na testu 24. aprila u Barseloni, pa će mu suspenzija važiti od tog datuma do aprila naredne godine.

ITF je u saopštenju naveo da je Evans "odmah priznao prestup", kao i da je objasnio kako je kokain dospeo u njegov sistem. Kako je objašnjeno, kokain ne poboljšava performanse, stoga britanskom teniseru nije izrečena kazna od četiri godine.

Navodno, kokain je prethodno bio u istom džepiću torbice u kojoj je dobio lekove koje je uzimao od 20. do 24. aprila.

Ovaj 27-godišnji Britanac trenutno zauzima 102. mesto na ATP rang-listi.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 04. okt 2017, 16:45)
anonymous [neregistrovani]

Gde je tu moral

Po ko zna koji put mi je naprosto neprijatno kad pročitam objašnjenja za kazne igračima koji su pali na doping testu. Kakvi su to ljudi koji sede u ITTF ? Sramota!

(sreda, 04. okt 2017, 11:02)
anonymous [neregistrovani]

Dupli standardi

Kada se zapadnjaci drogiraju onda im prihvataju sva opravdanja, Sara Erani testira pozitivna oni prihvate njeno objasnjenje da je lek koji koristi njena majka slucajno upao u spagete koje joj je majka spremala i daju joj dva meseca, ovaj Englez se nasmrkao i dobije 12 meseci jer kokain nije PED, cak i Cilicu smanje kaznu na sest meseci jer prihvate objasnjenje da mu je majka kupila tablete koje sadrze doping supstancu!
Sarapovu i Troickog odvale 24 meseci zabrane iz prve ruke bez olaksavajucih okolnosti, pametnom dosta.

(sreda, 04. okt 2017, 09:44)
anonymous [neregistrovani]

a odakle mu kokain...????

A odakle mu kokain pored lekova i zasto se tu uopste nalazio. Sto se kaze ¨pravi se Englez¨.Prave se Englezi i ovi iz ITF-a. A misle da smo svi mi toliko naivni pa im verujemo. Smesno!!!!