Đoković: Želim da igram još deset godina

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tvrdi da kraj njegove karijere nije ni na vidiku. Želim da pomeram granice, ima još mnogo toga što mogu da uradim, poručuje Đoković.

Đoković se trenutno nalazi u Parizu, gde ima obaveze prema sponzoru, a odmah posle toga nastavlja sa kondicionim treninzima, baš kao što je to činio tokom boravka u Beogradu prošle nedelje.

"Radim kondiciju svaki dan, trudim se da budem u formi. Već su prošla dva meseca, a ja u životu nisam imao više od mesec dana bez reketa, tako da mi je ovaj period dobrodošao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere da ne znam šta ću drugo da radim. Imam pregršt lepih stvari u životu trenutno koje mi se dešavaju. Naravno, najlepša je to što smo Jelena i ja po drugi put postali roditelji. Najviše sam okupiran familijom i tim osećanjima koje doživljavamo", rekao je Đoković za Sportklub.

Novak je zbog povrede lakta završio sezonu i period pauze koristi za pravljenje planova za nastavak karijere.

"Treniram, aktivan sam, sa svim roditeljskim dužnostima i odgovornostima, srećan sam i ispunjen u životu, drago mi je što imam ovih pet-šest meseci da organizujem život, postavim neke temelje i za svoju igru i telo, za naredne godine. Volim da kažem da je to deset godina, pa ćemo videti koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu."

Novak je uveren da ima mesta za napredak u njegovoj igri i da će u novu sezonu ući maksimalno spreman.

"Kraj nije ni na vidiku. Želim da pomeram granice, da nastavim da se usavršavam, jer koliko god da sam do sada postigao, svestan sam da ima još mnogo toga što mogu da uradim. Ima elemenata u igri u kojima ima mnogo prostora za napredak. Iako možda drugi to ne vide, ja vidim, baš kao i moj tim. Prvi put imam vremena da postepeno podižem nivo i kondicije i igre, i da se psihički spremim da, kada uđem u novu sezonu, budem na svom vrhuncu", zaključio je Đoković.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво