Читај ми!

Conga bolji od Lajovića nakon preokreta

Žo-Vilfred Conga savladao je Dušana Lajovića (1:3, po setovima 6:2, 2:6, 6:7, 2:6) u prvom meču poslednjeg dana polufinalnog okršaja Dejvis kup selekcija Francuske i Srbije, čime je svoj nacionalni tim odveo u finale takmičenja.

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je Francuska u Lilu povela sa nedostižnih 3:1, posle pobede Žoa Vilfreda Conge protiv Dušana Lajovića od 2:6, 6:2, 7:6, 6:2.

Lajović je dobro počeo meč, napravio je dva brejka u prvom setu i poveo. Conga, 18. igrač sveta, je uzvratio, dva puta je oduzeo servis srpskom igraču u drugom setu i izjednačio je na 1:1.

U trećem setu nije bilo brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je Conga dobio sa 7:5.

Francuz je na početku četvrtog seta oduzeo servis Lajoviću, a to je učinio i u petom gemu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta i dolazak do konačne pobede.

To je drugo finale Francuske u Dejvis kupu u poslednje četiri godine.

Francuska publika je, vredi naglasiti, uspela da postavi dva rekorda na ovom meču – ovo je bio najposećeniji Dejvis kup dan (18.148), ali i najposećeniji Dejvis kup duel (47.908).

Prvi poen Srbiji u petak je doneo upravo Lajović, pobedom protiv Luke Puja, a Conga je bio bolji od Lasla Đerea.

Francuska je u subotu povela zahvaljujući dublu, pošto su Pjer Ig Erber i Nikola Mau pobedili Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića sa 6:1, 6:2, 7:6.

U drugom polufinalu igraju Australija i Belgija.

Ovako je tekao meč:

15.59 – Četvrti set, ali i poslednji u ovom meču, kao i u polufinalu, osvaja Conga (2:6).

15.22 – Uzbudljivi treći set, posle velike borbe u taj-brejku, pripao je francuskom teniseru (5:7). Conga sada ima prednost od 2:1 u setovima

14.23 – Žo-Vilfred Conga osvaja drugi set (2:6), oba tenisera su osvojila po osam gemova i sada, praktično, počinju novi duel koji se igra na dva dobijena seta.

14.19 -Teniseri osvajaju svoje servis gemove i na 5:2 Dušan Lajović servira za ostanak u drugom setu. 

14.06 - Conga rutinski osvaja svoj servis gem za 3:0, a potom Lajović uspeva ta osvoji svoj servis gem bez izgubljenog poena za 3:1.

14.00 - Brejk za Congu. Francuski teniser dolazi dodve brejk šanse, Lajović uspeva prvu da eliminiše, ali na drugoj čini duplu servis grešku i omogućava Congi da povede sa 2:0 u drugom setu.

13.54 - Ovoga puta Conga uspeva da sačuva svoj servis gem i u drugi set ulazi sa 1:0.

13.50 - Prvi set osvaja Dušan Lajović sa ubedljivih 6:2. Sigurnim servisima i igrom srpski teniser rutinski osvaja svoj gem i prvi set u duelu sa Žo Vilfredom Conkom. U drugom setu opet francuski teniser servira prvi.

13.45 - Novi brejk za Dušana! Srpski teniser sjajnom igrom osvaja nove dve brejk šanse na servisu Conge i realizuje drugu za 5:2. Lajocić servira za osvajanje prvog seta.

13.40 - Posle ubedljive prednosti od 40:15 Conga uspeva da izjednači i dođe do brejk šanse, ali Lajović uspeva da spase brejk loptu i potom osvoji svoj servis gem za 4:2. Odličan i vrlo atraktivan tenis u četvrtom meču polufinala Dejvis kupa na terenu u Lilu.

13.30 - Dušan Lajović sigurnom i atraktivnom igrom ostava svoj servis gem bez izgubljenog poena za 3:1.

13.27 - Conga dobija svoj drugi servis gem i smanjuje na 2:1.

13.24 -Uz par izgubljenih poena Lajović uspeva da sačuva svoj servis gem i potvrdi prednost na 2:0 u prvom setu.

13.18 - Brejk za Lajovića! Srpski teniser sjajno ulazi u meč i uspeva da posle 15:40 za Congu tri puta izjednači rezultat i iskoristi prvu brejk priliku za vođstvo od 1:0.

13.10 - Počeo je meč u kome će Lajović pokušati da selekciji Srbije donese izjednačenje i ulazak u peti odlučujući duel.

13.03 - Lajović i Conga počeli zagrevanje i za koji minut počinju meč. Prvi na servisu biće Žo Vilfred Conga.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи