Читај ми!

Nadal za jedinstvenu Španiju

Španski teniski broj jedan Rafael Nadal kritikovao je planove za referendum o nezavisnosti koji je za 1. oktobar zakazala proseparatistička vlada Katalonije. Španska vlada i Ustavni sud zemlje smatraju da je referendum nezakonit, a Nadal je istakao da je „Španiji bolje sa Katalonijom i Kataloniji je bolje sa Španijom“.

Rafael Nadal, koji je u 31. godini u nedelju na Ju Es openu odneo svoj 16 Grand slem, je za španske medije prokomentarisao najavljeni referendum u Kataloniji istakavši da u osnovi treba poštovati zakon.

"Mnogo toga mi nije jasno, ali sa moje tačke gledišta, svi treba da poštuju zakon i zato očekujem da se 1. oktobra ništa neće desiti.", rekao je Nadal španskom listu El Mundo.

"Ne znam šta da radim. Osećam se veoma blizak Kataloncima i osećam se veoma španski. Ne razumem Španiju bez Katalonije. Verujem da ćemo se moći razumeti i mislim da treba da se trudimo da razumemo jedni druge, jer bez ikakve sumnje, jači smo zajedno nego odvojeni. Po mom mišljenju Španiji je bolje sa Katalonijom i Kataloniji je bolje sa Španijom." istakao je Nadal.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи