Zimonjić: Finale u Šangaju najbolji meč karijere

Srpski teniser Nenad Zimonjić, koji je na završnom Masters kupu u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom osvojio titulu i istovremeno zauzeo prvo mesto na listi najboljih dubl igrača sveta, izjavio je da mu je finale u Šangaju najbolji meč u karijeri.

"Finale protiv Amerikanaca braće Brajan svakako je najbolji meč u mojoj karijeri. Tu se odlučivalo ne samo o tituli, već i o poziciji broj jedan u svetu", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare u Teniskom klubu Gemaks.

Prvi dubl teniser sveta naglasio je da je dvostruki uspeh u Šangaju veliki podstrek za njegovu dalju karijeru. "U 32. godini sam ispunio jedan od svojih najvećih snova. Uspeo sam u tome pre svega maksimalnim trudom, a uz veliku podršku porodice, kondicionog trenera Duška Ilića i supruge", istakao je Zimonjić.

Najuspešniji dubl igrač u istoriji našeg tenisa naveo je da se sada okreće predstojećoj sezoni i da mu je glavni prioritet osvajanje grend slem titula. "Posle titule u Vimbldonu, želeo bih da osvojim trofeje i na ostala tri grend slem turnira", naglasio je Zimonjić.

On je dodao da u narednom periodu posebno želi da prikaže dobru igru za Dejvis kup reprezentaciju Srbije. "To mi je veliki cilj i smatram da ću moći da doprinesem da naša reprezentacija, predvođena Novakom Đokovićem, zauzme mesto koje joj pripada - u samom svetskom vrhu", poručio je Zimonjić i dodao da je izuzetno zadovoljan što je Srbija pored Đokovića i Tipsarevića dobila još jednog tenisera koji je blizu prvih 50 u svetu - Viktora Troickog.

Zimonjić je istakao da će u Dejvis kup meču protiv Španije početkom marta Srbija imati šansu za uspeh ukoliko igra kao do sada, prožeta duhom zajedništva i borbenošću. "Nadal nam je nedavno poručio da će podloga za taj meč sigurno biti šljaka i da se, kako je rekao, ne nadamo ničemu dobrom. Znamo da će meč biti izuzetno težak, ali i mi imamo šanse", poručio je Zimonjić.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović odao je priznanje Zimonjiću na ogromnom uspehu. "Svi smo se u Šangaju ponosili što potičemo iz Srbije. Za to osećanje ponosa ogromne zasluge ima upravo Zimonjić", rekao je Živojinović.

Vlasnik TK Gemaks Đorđo Antelj istakao je da ovaj klub ima dvoje prvih tenisera sveta - Zimonjića i Jelenu Janković. "Ostvarila se vizija kojoj smo težili. Imamo na samom svetskom vrhu dvoje naših tenisera. Zahvaljujući njima postali smo najuspešniji klub u svetu", rekao je Antelj, koji je na kraju u znak zahvalnosti poklonio Zimonjiću zlatnu olovku i zlatan sat.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво