Federer za RTS: Meč sa Samprasom iz 2001. godine najznačajniji u karijeri

Osmostruki osvajač Vimbldona Rodžer Federer rekao je ekskluzivno za RTS da mu je Vimbldon omiljeni turnir, a meč protiv Pita Samprasa iz 2001. godine najznačajniji u karijeri.

Upitan šta mu je prva pomisao na podatak da je prvi igrač sa osam titula na Vimbldonu, Federer kaže:

"Veoma sam srećan što sam u toj poziciji. Kao početnik, nadao sam se da ću nekad igrati na Vimbldonu, možda ako budem imao sreće i na centralnom terenu i da igram protiv dobrih igrača, poput Samprasa. Posle sam razmišljao da ću možda jednog dana osvojiti turnir, ali da ću biti prvi igrač sa osam trofeja na turniru koji se igra već 140 godina, to nisam mogao da predvidim. Veoma sam srećan zbog toga, osećaj je poseban, ali je u njega uloženo puno napornog rada tokom godina. Ovo je moj omiljeni turnir, i zbog toga mi ovo još više znači", rekao je Federer za RTS.

Vrhunski teniseri pamte većinu svojih mečeva, a na pitanje da izabere jedan koji mu je najdraži, popularni "Fedeks" je bez previše razmišljanja rekao:

"Verovatno je to onaj protiv Samprasa ovde na Vimbldonu 2001. godine. Kada sada gledam na to, bila je to ogromna pobeda za mene, savladao sam legendu tenisa, tog kalibra, na centralnom terenu. To mi je ulilo samopouzdanje i tada sam shvatio da, ako mogu da pobedim njega, mogu onda da pobedim bilo koga i bilo gde. Taj meč sam kasnije uzimao i kao motivaciju, govoreći sebi 'igraj kao protiv Samprasa'. Sledeće godine jesam izgubio od Henmana u četvrtfinalu, ali sam radio još jače. Ali da, biram taj meč protiv Samprasa kao najznačajniji u karijeri", poručio je Federer.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво