Ančić za RTS: Novak će ponovo biti onaj stari...

Mario Ančić, koji je bio deo tima Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu, uveren je da je najbolji srpski teniser na dobrom putu da u dogledno vreme ponovo postane i najbolji teniser planete.

Centralni događaj dana bila su ženska polufinala, međutim, kako zbog rezultata i laganih pobeda Muguruse i Venus Vilijams, mnogo više se pričalo o onome što se događalo u sredu. Englezima je, bez obzira na to što je na terenu bila Johana Konta, Endi Mari i njegov poraz glavna tema, a ništa manje se nije pričalo o Novakovom povlačenju zbog povrede. Koliko je ozbiljno, i kakve su prognoze, teško je reći. Čak ni Mario Ančić, koji je uz Agasija bio deo Đokovićevog tima na Vimbldonu, ne može više da kaže, ali nema dilemu da će Đoković po povratku na teren biti onaj stari.

"Ima puno otvorenih pitanja i što se tiče nastavka sezone i što se tiče slobodnih dana. Međutim, u ono što sam ja iskreno uveren, jeste da je Novak na pravom putu, i da je on onaj stari Novak koji grize, koji, metaforično rečeno, 'jede travu'. Iz tog razloga mi je žao što se ovo dogodilo", rekao je Ančić.

A polufinalni mečevi su bili sve samo ne dramatični. Najpre je Mugurusa savladala Ribarikovu za 65 minuta, prepustivši joj samo dva gema, dok je meč između Venus i Konteove trajao osam minuta duže. Bilo je 6:4, 6:2. Za Mugurusu drugo, za Vilijamsovu deveto finale na Vimbldonu. Ako nije bilo uzbuđenja na ovim duelima, jeste na meču koji je Olga Danilović odigrala u paru sa Kajom Juvan protiv petih favorita, Kineskinja istog prezimena – Vang. Rezultat 6:3, 2:6, 6:2 za plasman u četvrtfinale.

"Prvo kolo je uvek najgore. Uigrale smo se za drugo kolo. Drago mi što smo pobedile u drugom meču, sve ide nabolje. Protivnice još ne znamo, ali mi ćemo igrati svoju igru. Pa, bože moj", kazala je Danilovićeva. 

Petak je dan za muška polufinala i opšte je mišljenje da će Federer i Čilić biti pobednici, te da će u nedelju igrati za titulu. Na Berdihu i Kveriju je da pokušaju da naprave iznenađenja. A bilo ih je na ovogodišnjem Vimbldonu. Zašto ne i u polufinalu?

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво