Janko senzacija Vimbldona

Srpski teniser Janko Tipsarević priredio je senzaciju u drugom kolu grend slem turnira u Vimbldonu pobedivši šestog igrača sveta, Amerikanca Endija Rodika, sa 3:1 u setovima. Posle više od tri časa divovske borbe Tipsarević je ostvario najveći uspeh u karijeri savladavši jednog od najboljih svetskih igrača na travnatim terenima, čime je sprečio Rodika u nastojanju da se konačno domogne trofeja u Vimbldonu.

Amerikanac je do sada dva puta igrao u finalu, 2004. i 2005,  oba puta je poražen od Švajcarca Rodžera Federera.

Za ono što je pružio u ovom meču Tipsarević zaslužuje sve čestitke. Igrao je briljantno, smireno i mudro, imponujući ogromnim samopouzdanjem. Naš teniser je bio toliko dobar, da mu je favorizovani protivnik više puta aplaudirao prilikom osvajanja poena.

"Ne treba ni da naglašavam koliko mi znači ova pobeda. Uživao sam na terenu, imajući pred očima sliku trenera kako mi govori da se ne pruža često prilika da se u Vimbldonu igra protiv nekog iz "top 10". Uspeo sam i zaista sam presrećan", izjavio je 40. teniser sveta, koji će nakon današnjeg uspeha znatno napredovati na ATP listi.

"Žao mi je što je eliminisan Novak Đoković, ali mi je drago što će Srbija posle moje pobede i dalje imati predstavnike u muškoj konkurenciji Vimbldona", istakao je Tipsarević.

Zanimljivo je da igraču na travi kakav je Rodik, Srbin nije dozvolio da napravi nijedan jedini brejk tokom celog meča. Amerikanac je dobio prvi set u taj-brejku, a u nastavku je Tipsarević u velikom stilu održavao ritam, redovno osvajajući poene na svoj servis. Njegovo najjače oružje čini se da je bila neuhvatljiva bekhend paralela, kojom je osvojio više atraktivnih poena.

Pravi rat nerava doneo je četvrti set u kojem je Tipsarević demonstrirao visoku koncentraciju i staloženost. Za razliku od nervoznog Rodika, naš teniser je polako, ali sigurno gradio put uspeha, osvajajući poene i koristeći greške protivnika. Poveo je u taj- brejku sa 4:2 i potom sa 6:4, da bi na kraju iskoristio već prvu meč loptu i trijumfalno okončao meč protiv velikog rivala, pa su na kraju obojica zasluženo aplauzom ispraćeni sa terena.

Tipsarević je protiv Rodika izjednačio rezultat u međusobnim duelima na 1:1, nakon što je Amerikanac slavio 2006. takođe u Vimbldonu sa 6:7,5:7,6:4,7:6, 6:2.

U trećem kolu protivnik Tipsarevića će biti 33. teniser sa ATP liste, Rus Dmitrij Tursunov, koji je pobedio Britanca Krisa Itona sa 3:0 u setovima.

U jedinom dosadašnjem međusobnom susretu Tursunov je pobedio Tipsarevića 2006. godine u Dohi sa 7:5, 6:2.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара