Novak savladao Pospišila

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković savladao je Vašeka Pospišila sa 2:0 i plasirao se u treće kolo turnira u Istbornu. Protivnik Novaku u trećem kolu biće Donald Jang, trenutno 47. igrača sveta.

Novak Đoković je sigurnom igrom uspeo da savlada za nadigravanje raspoloženog Vašeka Pospišila za oko sat i trideset minuta igre.

U borbi, reklo bi se, ravnopravnih rivala, pobedu (6:4 i 6:3) je odneo Đoković zahvaljujući pre svega iskustvu i velikoj koncentraciji u samom finišu oba seta, kada je uspevao da se izbori za vođstvo i, na kraju, pobedu.

Ovom pobedom Novak je upisao i peti trijumf u duelima sa Pospišilom i dobro počeo pripreme za sezonu na travi.

Protivnik Đokoviću u trećem kolu biće Donald Jang, trenutno 47. igrača sveta.

Tok meča:

13.32 – Đoković je u trećem kolu. Naš najbolji teniser rutinski privodi meč kraju i sa 6:3 osvaja i drugi set za pobedu od 2:0 nad Vašekom Pospišilom.

13.24 – Novak servira za meč i plasman u treće kolo. Pospišil uspeva da dobije svoj servis i smanji na 5:3, ali naš teniski as servira za pobedu u meču.

13.21 – Najbolji teniser Srbije rutinski osvaja svoj servis i potvrđuje osvojenu prednost za 5:2.

13.18 Novi brejk za Novaka! U trećem servis-gemu protivnika Novak uspeva da osvoji brejk šansu koju pretvara u vođstvo od 4:2 u drugom setu.

13.06 – Pospišil uzvraća istom merom za 2:2.

13.03 – Meč se nastavlja istim ritmom kao u prvom setu, a u ravnopravnom odmeravanju snaga Đoković uspeva da svoj drugi servis osvoji ekspresno bez izgubljenog poena za 2:1 u drugom setu.

12.56 – I na početku drugog seta prvi na servisu Novak Đoković.

12.50Novak Đoković osvaja prvi set! Na petom servis-gemu Pospišila, Novak Đoković osvaja novu brejk šansu. Pri novom servisu protivnika, Novak osvaja i drugu šansu za brejk, koju ovaj put uspeva da pretvori u osvojen gejm i prvi set – 6:4.

12.49 – Na petom servis-gemu Pospišila, Novak Đoković osvaja novu brejk šansu, ali Pospišil uspeva da izjednači.

12.34 – Ravnopravan duel rivala u kome svaki od njih uspevao da sačuva svoje servis gemove bez šanse protivnika za brejk nastavlja se servisima Pospišila pri rezultatu 2:3 u prvom setu. Đoković odvaja brejk šansu, ali Pospišil uspeva da sačuva svoj servis za 3:3.

12.13 – Servisima Vašela Pospišila nastavljen je juče prekinuti meč.

12.00 – Novak Đoković i Vašek Pospišil izašli su na teren i posle kraćeg zagrevanja očekuje se početak meča. Po zagrevanju Pospišil će nastaviti svoj servis-gem koji je prekinut na 15:30.

Na samom startu duela Đokovića i Pospišila, posle prvog gema koji je dobio naš teniser na svj servis spasivši dve brejk šanse protivnika, u Istbornu je počela da pada kiša zbog koje su svi mečevi odloženi za današnji dan.

Đokoviću je ovo prvi meč na turniru jer je u prvom kolu bio slobodan, a Vašek Pospišil se plasirao u drugo kolo pošto je pobedio Čeha Jiržija Veselog sa 6:3, 6:4.

Dva rivala su na teniskim terenima četiri puta odmeravali snage, a naš teniser je bio pobednik svih duela.

Novaku Đokoviću će turnir u Istbornu biti svojevrsna priprema za predstojeći nastup na Vimbldonu, koji će, osim o tituli na prestižnom turniru, odlučivati i o plasmanu prve petorice na listi najboljih tenisera.

Meč bi trebalo da počne oko 12.00 časova, a tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи