Zimonjić i Nestor najbolji na Mastersu i u svetu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su Masters u Šangaju u konkurenciji parova. Nadigrali su u Finalu braću Brajan sa 2:0 u setovima. Zahvaljujući pobedi godinu završavaju na prvom mestu ATP liste dublova.

Srpsko-kanadski par osvojio je prvi set posle dosta uzbuđenja sa 7:6 (7:3).

U drugom su Nenad Zimonjić i naturalizovani Kanađanin, koji je rođen u Beogradu Danijel Nestor bili još agresivniji i sigurniji. Prepustili su braći Brajan samo dva gema (6:2).

Pobeda na Mastersu donela im je prvo mesto na ATP listi u konkurenciji dublova, pa godinu završavaju kao najbolji par sveta. 

Finalni meč trajao je sat i 14 minuta čemu je značajno doprinela i odlična igra Zimonjića i Nestora u odlučujućim trenucima o čemu svedoči podatak da su Srbin i Kanađanin iskoristili sve tri brejk šanse.

Jednu u prvom setu u kome su Zimonjić i Nestor, ipak, morali da igraju taj brejk koji su dobili sa 7:3. Dve u drugom setu, koji su dobili ubedljivo, pošto protivnicima nisu prepustili servis.

Zimonjić i Nestor su ove sezone u tandemu ostvarili 47 pobeda uz 17 poraza. Ukupno su osvojili pet titula, uključujući i onu na Vimbldonu, koja je Zimonjiću bila prva sa grend slem takmičenja muških dublova. Osvojili su i Masterse u Hamburgu i Torontu, "Kvins" u Londonu, a sada i Šangaj.

Neuspešno su nastupili u još tri finala: na turnirima Masters serije u Indijan Velsu i Rimu, kao i na Rolan Garosu.

- San mi se ostvario. Sjajna sezona je za nama. Osvojili smo Vimbldon, još nekoliko turnira, među njima i ovaj poslednji u Šangaju i postali smo najbolji dubl sveta. Sve ovo ne bih ostvario bez Nestora. Velika je čast predstavljati jednu malu zemlju poput Srbije i hvala svima koji su nas gledali i navijali - izjavio je Nenad Zimonjić prilikom dodele pehara. 

"Pre svega bih želeo da se zahvalim Deniju, jer da nije bilo njega ne bi bilo ni ovog uspeha, a ni moje prve grend slem titule", rekao je posle trijumfa Zimonjić, koji se zahvalio i navijačima iz Srbije.

"Velika je čast predstavljati tako malu zemlju i to kao najbolji na svetu. Veoma sam srećan što će im ova pobeda doneti barem malo radosti", istakao je Zimonjić i dodao da jedva čeka novu sezonu, koja će početi posle nešto manje od dva meseca pauze.

Štaviše, srpski teniser će 2008. završiti kao najbolji dubl igrač na svetu, jer je odigrao manje turnira od svog partnera. Obojica imaju po 5.320 bodova, a odmah iza njih su braća Bob i Majk Brajan koji su u sezoni za nama osvojili po 5.225 bodova.

Zimonjić je, inače, u finalu Masters kupa igrao 2005. godine sa Indijcem Leanderom Paesom, ali je tada poražen od Francuza Fabrisa Santora i Mišela Lodre. Nestor je i prošle sezone osvojio titulu, ali u paru sa Markom Noulsom sa Bahama.

  

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво