Iznenađenje u Parizu, Jelena Ostapenko osvojila Rolan Garos

Letonka Jelena Ostapenko osvojila je trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu savladala Rumunku Simonu Halep sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). Ostapenko je 47. teniserka sveta i ovo joj je prvi osvojeni turnir u karijeri.

Jelena Ostapenko iznenađujuća je pobednica Rolan Garosa u konkurenciji dama. Letonka je posle tri seta (4:6, 6:4, 6:3) savladala Rumunku Simonu Halep i osvojila svoj prvi trofej u karijeri.

Meč je trajao dva sata.

Ostapenko je 47. igračica sveta, dok je Halepova eventualnom pobedom mogla da preuzme prvo mesto na VTA listi, ali je posle dobrog početka prepustila Letonki inicijativu i na kraju izgubila meč.

Prvi set današnjeg finala na stadionu "Filip Šatrije" obeležili su brejkovi, bilo ih je ukupno pet, a Simona Halep je napravila jedan više.

Velika borba vodila se i u drugom setu, gotovo u svakom gemu teniserke su imale brejk lopte. Halepova je povela sa 3:0 i propustila veliku šansu da povede sa 4:0, a Ostapenko je nakon toga uspela da preokrene rezultat i izjednači na 1:1.

Halepova je i na početku trećeg seta povela, sa 3:1, ali je Ostapankova preokrenula na 5:3 uz dva brejka. Ona je u narednom gemu napravila još jedan brejk i posle dva sata igre mogla je da počne da slavi svoju prvu veliku titulu u karijeri.

Istovremeno, Ostapenko je postala prva teniserka nenosilac koja je osvojila grend slem u open eri.

"Ne mogu da verujem da sam šampion Rolan Garosa sa 20 godina. Ovo je moj san, mnogo sam srećna. Simona je sjajna igračica, ali pokušala sam da budem agresivna i sve se preokrenulo. Borila sam se za svaki poen i drago mi je što sam pobedila. Mislim da ću tek za nekoliko dana ili nedelja shvatiti šta se dogodilo", rekla je Ostapenko.

"Znala sam da u finalu igram protiv sjajne teniserke i kada sam gubila sa 4:6, 0:3 pomislila sam da treba da uživam u meču i da pokušam da se borim do poslednjeg poena. Igrala sam agresivno i meč se preokrenuo u moju korist. Mislim da je Simona bila malo nervozna pošto je bila pod velikim pritiskom i to mi je pomoglo. Takođe, mislm i da sam u odlučujućim trenucima igrala dobro, u nekoliko važnih gemova i meč se preokrenuo. Zaista sam srećna, ali moram još da napredujem, da naporno radim kako bih se popela na VTA listi i možda da osvojim još neku titulu. Volela bih da osvojim sve grend slem titule, to je moj cilj. Ali, moram još mnogo da radim", dodala je ona. 

Ostapenko je dodala da joj je idol osvajačica 23 grend slem titule Serena Vilijams.

"Uvek sam uživala gledajući je. Ona je veliki šampion. Igramo sličnim stilom, ona je moj idol", navela je Ostapenko.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи