Agasi novi Đokovićev trener

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da će čuveni Amerikanac Andre Agasi od Rolan Garosa biti njegov trener.

"Razgovarao sam sa Andreom telefonom pre dve nedelje i odlučili smo da se udružimo u Parizu. Tako da će on biti tamo, a videćemo šta donosi budućnost. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno. Nismo dogovorili ništa dugoročno, samo pokušavamo da se u Parizu malo upoznamo. Neće ostati tokom celog turnira. Ostaće samo neko vreme, a onda ćemo videti šta dalje", rekao je Đoković novinarima u Rimu.

Srpski teniser nedavno je otpustio ceo stručni štab na čelu sa ternerom Marjanom Vajdom, a tokom turnira u Rimu, gde je stigao do finala, uz njega je bio brat Marko.

"Andrea izuzetno poštujem kao osobu i igrača. Prošao je kroz sve kroz šta ja prolazim. Fantastično razume igru na terenu, uživam u svakom razgovoru koji vodim sa njim. Takođe, sa druge strane, on je neko ko gaji porodične vrednosti i bavi se dobrotvornim radom. On je vrlo skroman čovek, vrlo obrazovan. On je osoba koja može da doprinese mom životu i na terenu i van njega. Vrlo sam uzbuđen da vidim šta nosi budućnost", objasnio je Đoković.

Srpski reprezentativac je tri godine radio sa Borisom Bekerom, ali su se razišli prošle godine. Vajda je počeo da radi sa Đokovićem 2006. godine.

Đoković je prošle godine konačno osvojio Rolan Garos, ali je posle toga pao u igri i izgubio prvo mesto ATP liste. Na Vimbldonu je ispao u trećem kolu, što mu je najranija eliminacija na grend slemovima u prethodnih sedam godina. Posle toga je ispao u prvom kolu Olimpijskih igara, dok je na Ju-Es Openu stigao do finala.

Ove godine je ispao rano na Australijan openu U poslednjih 11 turnira koje je odigrao, pobedio je samo u jednom.

Agasi nikada ranije nije radio sa vrhunskim igračem, ali je Đoković rekao da su njegov učinak kao igrača i kao predstavnika sporta bili dovoljni za njega.

"On je legenda našeg sporta. Zauvek je ostavio je svoj trag u ovom sportu. U tenisu je osvojio sve što se može osvojiti. Bio je revolucionarni igrač jer je imao svoju harizmu i pristup tenisu i životu koji su bili prilično drugačiji od ostalih. Zato je on tako zanimljiv", rekao je Đoković.

Novak je otkrio da ga je Agasi već savetovao telefonom.

"Pomno je pratio sve mečeve, velike mečeve, naročito na televiziji. Tako da poznaje igrače, zna sve protiv kojih sam igrao u poslednjih nekoliko nedelja, tako da smo razgovarali pre svakog meča. Već osećam da smo se nekako zbližili i stvorili lepo razumevanje", rekao je Đoković. 

Agasi je u svojoj bogatoj teniskoj karijeri osvojio 60 trofeja.

Uz Olimpijsko zlato u Atlanti i tri Dejvis kupa, Agasi je osvajao Australijan open pet puta, otvoreno prvenstvo Amerike dva puta, kao i Vimbldon i Rolan Garos po jednom. 

Četrdesetsedmogodišnji Amerikanac je takođe i član teniske kuće slavnih od 2011. godine. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво