Читај ми!

Halepova i Svitolina u finalu turnira u Rimu

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale turnira u Rimu, pošto je u polufinalu pobedila Holanđanku Kiki Bertens u dva seta, 7:5 i 6:1. Protivnica u finalu biće joj Jelina Svitolina.

Halepova je do treće pobede u isto toliko duela s Holanđankom došla posle sat i 17 minuta igre.

Igra Halepove, četvrte teniserke na VTA rang-listi, prilično je oscilirala u prvom setu, s obzirom na to da je Bertensova uspela dvaput da joj oduzme servis, ali je Rumunka ipak uspela da jednom više napravi brejk i tako taj period dobije sa 7:5.

U drugom setu Simona Halep se sabrala, zaigrala znatno bolje na svojim servisima i uz tri brejka lako i brzo okončala taj period igre, te tako izborila plasman u svoje drugo finale u dve nedelje.

Rumunka će se u finalu turnira u Rimu sastati sa Jelinom Svitolinom, kojoj je Mugurusa predala meč u prvom setu.

Meč je trajao 22 minuta, a uoči prekida Svitolina je vodila sa 4:1.

"Srećna sam što sam u finalu. Trudiću se da uživam u sutrašnjem meču", rekla je 11. teniserka sveta Svitolina.

Nije poznato da li je Mugursa predala meč zbog povrede ili bolesti. To je četvrti put ove sezone da je sedma teniserka sveta predala meč.

To će biti četvrto finale za Svitolinu ove sezone i pokušaće da osvoji četvrti trofej, posle trijumfa na turnirima u Kuala Lumpuru, Dubaiju i Istanbulu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи