Šarapova ne želi pozivnicu, želi da zasluži nastup na Vimbldonu

Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je da neće tražiti specijalnu pozivnicu za Vimbldon, već da će u glavni žreb trećeg grend slem turnira u sezoni pokušati da uđe kroz kvalifikacije.

Šarapova, koja se tenisu vratila posle 15 meseci suspenzije zbog dopinga, tražila je specijalnu pozivnicu za Rolan Garos, ali su je organizatori tog turnira ranije ove nedelje odbili.

"Zbog poboljšanog renkinga nakon prva tri turnira posle povratka na teren, ja ću igrati u kvalifikacijama za Vimbldon i neću tražiti specijalnu pozivnicu", napisala je Šarapova na svom sajtu.

Šarapova je po povratku na teren učestvovala na tri turnira zahvaljujući specijalnim pozivnicama. Tenisu se vratila na turniru u Štutgartu gde je stigla do polufinala. Taj nastup joj je omogućio povratak na VTA listu sa koje je bila isključena oktobra prošle godine.

Nakon turnira u Štutgartu, učestvovala je na turnirima u Madridu i Rimu. Ona je u drugom kolu Rima, ranije ove nedelje, predala meč drugog kola Hrtvatici Mirjani Lučić-Baroni zbog povrede leve noge.

Ona je juče dobila "vajl kard" za turnir u Birmingemu koji počinje 19. juna, dve nedelje pre Vimbldona.

broj komentara 0 pošalji komentar