Читај ми!

Đoković u trećem kolu Rima

Đoković – Bedene 2:0 (7:6, 6:2). Novak je uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Rimu. Sigurnom igrom savladao je Britanca Aljaža Bedenea u dva seta.

Novak nastavlja da podiže formu i u Rimu. Iako je Britanac pružio snažan otpor, naročito u prvom setu, naš teniser je solidnom igrom uspeo da neutrališe sve napade protivnika.

Prvi set dobio je u taj-brejku, u drugom je mnogo lakše slomio otpor protivnika i zasluženo se plasirao u treće kolo.

Prvi set je počeo razmenom brejkova. Potom su oba tenisera uspela da sačuvaju svoje servise, pa je set rešen u taj-brejku. Novak je bio ubedljiv. Na startu oduzima tri servisa protivniku, uz to je odservirao tri asa, što je bilo dovoljno za ubedljivo vođstvo, da bi ovaj period igre rešio u svoju korist rezultatom 7:2.

Na startu drugog seta posle skoro deset minuta igre oduzima servis protivniku. Potom se koncentrisao na svoj servis i konstantno pretio kada bi protivnik servirao. U petom gemu osvaja još jedan brejk i time definitivno lomi otpor protivnika. Potom rutinski privodi set i meč kraju, za konačnih 6:2 u drugom setu.

Đoković će u trećem kolu, u četvrtak, igrati protiv boljeg iz duela dvojice Španaca, Pabla Karenja Buste i Roberta Bautiste Aguta.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

Tok meča:

19.02 – Kraj meča Đoković je savladao Bedenea sa 2:0 (7:6, 6:2)

18.51 – Đoković ponovo osvaja brejk šansu. Bedene uspeva da se izvuče. Nova šansa za Novaka, usledilo je izjednačenje, a potom i treća brejk lopta za našeg tenisera. Ipak, posle velike borbe, Bedene nekako uspeva da se izvuče. Đoković je neumoljiv i osvaja četvrtu šansu, nju i koristi i sada ima dva brejka prednosti, 4:1.

18.41 – Novi gem sa nulom za našeg tenisera, 3:1.

18.30 – U prvom gemu drugog seta Novak je zapretio, stigao do brejk šanse. Usledila su četiri izjednačenja, nakon prednosti za protivnika. Potom naš teniser osvaja drugu brejk šansu u gemu. Koristi je i dolazi do ranog brejka, 1:0.

18.17Đoković rešava prvi set u svoju korist, 7:6. Odličnim servisima i sa čak tri asa, Novak je preuzeo kontrolu u taj-brejku, ekspresno došao do prednosti od 6:1, a potom rešio ovaj period igre u svoju korist – 7:2.

18.09 – Taj-brejk će odlučiti pobednika prvog seta – 6:6.

17.54 – Naš teniser bliži osvajanju prvog seta – 5:4. Bedene servira za ostanak u prvom setu.

17.35 – Novak sa nulom osvaja svoj servis-gem 2:1.

17.32 – Novak uzvraća u narednom gemu, sada on ima brejk šansu, koristi je, 1:1.

17.25 – Već u prvom gemu Britanac osvaja brejk šansu, 30:40. Koristi je i dolazi do brejka prednosti – 0:1.

17.22 – Počeo je meč. Prvi je na servisu naš teniser.

17.20 – Teniseri su na terenu, očekujemo početak meča. 

17.10 – Uskoro očekujemo početak meča Đoković – Bedene.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво