Australija nadigrala Srbiju

Fed Kup selekcija Australije pobedila je Srbiju sa 4:0 i plasirala se Svetsku grupu 2. Fed Kupa. Odlučujući poen protivnicama je donela Darja Gavrilova koja je savladala Ninu Stojanović sa 2:0 po setovima 6:0, 6:3. U dubl meču koji nije imao takmičarskog značaja Australijanke Barti i Delakva su savladale naš dubl Jorović i Stojanović sa 2:0 po setovima 6:1, 7:5.

Nina Stojanović nije uspela da se suprotstavi znatno iskusnijoj Gavrilovoj. U prvom setu ništa joj nije polazilo za rukom pa je olako izgubila sve gemove. U nastavku nešto bolja igra naše teniserke, međutim to je bilo dovoljno samo za častan poraz.

Posle prvog seta koji je protivnica dobila sa 6:0, Nina je zaigrala znatno bolje, u spela je da vrati jedan brejk. Međutim, protivnica je stekla novu prednost, a Stojanovićeva nije uspela da ponovo vrati brejk i tako gubi set sa 6:3.

Treći, odlučujući poen, Australijankama je donela Darija Gavrilova pobedom protiv Nine Stojanović sa 6:0, 6:3. Posle prvog dana, Australija je vodila sa 2:0. Ešli Barti savladala je Aleksandru Krunić 6:4, 6:3, dok je Gavrilova bila bolja od Ivane Jorović 6:2, 6:2. 

U meču bez takmičarskog značaja Nina Stojanović i Ivana Jorović su poražene od Australijanki Ešli Barti i  Kejsi Delakve sa 2:0 po setovima 6:1, 7:5.

Stojanović: Nisam razočarana

Srpska teniserka Nina Stojanović rekla je da nije razočarana porazom od Australijanke Darije Gavrilove, u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe B u Fed kupu.

"Prvi put sam igrala singl pred domaćom publikom i nisam nezadovoljna. Znam koliko vredim i koliko mogu da dam, ali nažalost nisam to uspela da pokažem. Ali, ostajem pozitivna, idemo dalje. Nisam razočarana, izvući ću pozitivne stvari iz ovog poraza", rekla je Stojanović posle meča za RTS.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво