Krunić i Barti otvaraju duel Srbije i Australije

Aleksandra Krunić i Ešli Barti otvoriće duel plej-ofa za plasman u Svetsku grupu 2 FED kupa između Srbije i Australije, dok će posle njih na teren Ivana Jorović i Darija Gavrilova, odlučeno je žrebom u Zrenjaninu.

"Srećna sam što idem odmah na teren i što ne sedim na klupi i ne navijam, jer nas to dosta istroši, što pokušavamo da pomognemo igračici na terenu. Očekujem težak meč protiv teniserke koja je u usponu svoje karijere. Dobro igra i vidi se da ima dobru ruku, da je talentovana. Može bilo kakav stil tenisa da igra, a naročito zbog sporog terena. Očekujem duge poene, a od sebe da budem strpljiva. Moraću da budem psihički i fizički 100 odsto u meču kako bih mogla da joj pariram", rekla je Krunić.

"Sutra nas očekuju naporni mečevi. Hvala selektorki što mi je dala priliku da sutra igram protiv Gavrilove. Svi znamo da su oni bolje rangiranu, ali verujemo da možemo da pružimo dobar otpor. Verujem u svoju igru i verujem u pobedu", rekla je Jorović, 174. teniserka na VTA rang-listi.

Selektorka Srbije, Tatjana Ječmenica - Jevtić, kazala je da su njene igračice srpemne da prirede iznenađenje, ali im je za to potrebna podrška sa tribina.

"Odgovara nam žreb. Krunićeva voli da otvori meč i dobro je što će Jorovićeva igrati drugi meč, jer će je onda proći trema. Najbitnije da daju sve od sebe na terenu, da ostave srce i da uz pomoć publike, koja je neophodna dođu do iznenađenja. One su za to spremne, to su pokazale pre dve godine u Budimpešti i ove u Talinu", rekla je Ječmenica-Jevtić. 

Drugog dana na teren će prvo Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva.

Meč između Srbije i Australije igra se u subotu i nedelju, a oba dana program počinje od 13 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво