Читај ми!

Lajović posle preokreta savladao Pospišila

Dušan Lajović je uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Indijan Velsu. Savladao je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 7:5. Sjajan meč, velika borba i nešto više od dva i po sata igre. Naš teniser se u borbi za četvrtfinale sastaje sa Špancem Pablom Karenjom Bustom.

Duel dvojice kvalifikanta u borbi za četvrto kolo pripao je našem teniseru. Dušan Lajović je odigrao odličan meč, uspeo da napravi preokret i stigne do zasluženog trijumfa. Protivnik, osokoljen izbacivanjem Endija Marija iz daljeg takmičenja, morao je da položi oružje pred našim teniserom.

Velika borba od samog starta. Pospišil je nešto sigurnije ušao u meč. Konstantno je pritiskao servis našeg tenisera. Ipak, Lajović se uspešno branio i odbijao napade protivnika. Oba tenisera su se sjajno kretala po terenu, što je doprinelo izuzetno dinamičnom meču. Jedinu brejk šansu u prvom setu propustio je Pospišil u četvrtom gemu. Set je rešen u taj brejku u kome je Kanađanin imao više sreće i koncentracije, i dobio taj period igre sa 7:5.

Lajović je dobro ušao u drugi set, osvojio je uvodni gem sa nulom. Protivnik nastavlja sa odličnim servisima i nije dozvolio našem teniseru da stigne do brejk lopte. U petom gemu protivnik oduzima servis našem teniseru i ima brejk prednosti. Lajović je uzvratio u narednom gemu i osvojio svoju prvu brejk loptu u meču. Uspeva da je iskoristi i odmah vrati brejk, 3:3. Dušan nastavlja da preti, nakon osvojenog servisa ponovo napada servis protivnika i osvaja tri vezane brejk lopte, koristi drugu, i tada je imao brejk prednosti i priliku da servisom reši set u svoju korist.

Još jedan gem na razliku, međutim, Lajović nije dozvolio protivniku da osvoji brejk loptu, i posle četiri izjednačenja koristi šestu set loptu, 6:3 u drugom setu.

Velika borba u trećem setu. Oba tenisera su čuvala svoj servis sve do finiša meča. Prvi svoju šansu koristi Kanađanin u osmom gemu za vođstvo od 5:3. Lajović koristi jedinu šansu za popravni i u narednom gemu vraća brejk. Naš teniser posle velike borbe na njegov servis dolazi do izjednačenja, 5:5.

Dušan nastavlja sa odličnom igrom, ponovo pritiska servis protivnika, osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i sada on ima priliku da servisom reši meč u svoju korist, 6:5.

Usledio je Lajovićev servis za meč. Posle dva i po sata igre osvaja dve vezane meč lopte, koristi prvu za konačnih 7:5 u trećem setu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво