Читај ми!

Svitolina i Voznijacki u finalu turnira u Dubaiju

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina i Karolina Voznijacki iz Danske sastaju se u finalu turnira u Dubaiju. Svitolina je u polufinalu priredila svojevrsko iznenađenje eliminišući drugu teniserku sveta Anđelik Kerber, dok je Voznijacki bez većih poteškoća savladala 35. teniserku sveta Anastasiju Sevastovu.

Elina Svitolina plasirala se u finale turnira u Dubaiju, pošto je pobedila drugu teniserku sveta Anđelik Kerber iz Nemačke posle dva seta, 6:3, 7:6.

Svitolina je pobedila prvog nosica na turniru za sat i 43 minuta. Trinaesta teniserka sveta je sedam puta oduzela servis Kerberovoj, koja je iskoristila pet brejk lopti.

Kerberova je tokom meča imala problema s povredom kolena. Njoj je bila potrebno da osvoji turnir u Dubaiju kako bi se vratila na prvo mesto na VTA listi.

"Ne razmišljam o tome. Za mene je važno da budem zdrava. Ne znam šta mi je sa kolenom, ali osećam bol. Dala sam sve od sebe", rekla je Kerberova.

Svitolina je ostvarila 11. uzastopnu pobedu, a ovog meseca osvojila je turnir na Tajvanu, svoju petu titulu u karijeri. Ona će u finalu igrati protiv 15. teniserke sveta, Karoline Voznijacki iz Danske.

Voznijacki je ranije pobedila 35. na VTA listi Letonku Anastasiju Sevastovu i igraće za 26. titulu u karijeri.

"Srećna sam načinom na koji sam uspela da prebrodim prethodne dve nedelje, pošto je psihički bilo naporno. Ponosna sam na činjenicu što sam uspela da se održim na turniru", navela je Voznijacki. Ona je osvojila titulu u Dubaiju 2011. godine, a u sedam učešća na turniru šest puta je igrala najmanje u polufinalu.

"Volim da igram ovde. Dobar je osećaj ponovo biti u finalu u Dubaiju", navela je Voznijacki.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво