Mekinro: Đoković previše igra

Trostruki šampion Vimbldona Džon Mekinro izjavio je da je ranoj eliminaciji trećeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa Vimbldona doprineo i njegov prenatrpan raspored.

"Igrao je zaista previše i to ga je istrošilo. Moraće  ubuduće da bude pažljiviji, jer se od njega očekuje da na svakom turniru stigne daleko", rekao je Mekinro za Bi-Bi-Si (BBC) posle poraza Đokovića od Marata Safina sa 0:3 (4:6, 6:7, 2:6) u drugom kolu Vimbldona.

Mekinro je ocenio i da su upravo ta velika očekivanja od Đokovića doprinela njegovom porazu. "Sa ciljevima koje on postavlja pred sebe, a uzevši u obzir i sve priče koje ga svrstavaju među glavne favorite za osvajanje Vimbldona, odmah uz Rodžera Federera i Rafaela Nadala... veliki je to teret", istakao je američki teniser.

"Za Safina je, s druge strane, bilo dobro što je za protivnika imao sličnog igrača, a opet je Marat bio veći. Đoković je to i osetio u toku meča", dodao je Mekinro.

Legendarni nemački igrač Boris Beker, takođe trostruki šampion Vimbldona, izjavio je da je očekivao Đokovićevu pobedu , ali je dodao da ga ni poraz srpskog tenisera nije potpuno iznenadio. "Đoković je imao fenomenalnu godinu i očekivalo se da će prilično lako pobediti Safina... Rus dugo nije igrao na vrhunskom nivou, ali kao bivši broj jedan i šampion grend slema dobro zna šta je potrebno za veliku scenu", kazao je Beker.

Nekadašnji finalista Otvorenog prvenstva SAD Greg Rusedski ocenio je da je poraz od Safina za Đokovića samo "mala mrlja" u inače sjajnoj godini.

Rusedski je, ipak, istakao da se nije nadao Đokovićevom porazu , posebno posle njegove dobre igre i plasmana u finale "Stela Artoa" turnira koji služi kao priprema za Vimbldon.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи