Vavrinka prejak za Troickog

Viktor Troicki je eliminisan u trećem kolu Australijan opena, pošto je sa 3:1 izgubio od četvrtog nosioca na turniru Stena Vavrinke. Viktor je dobro počeo meč, ali je Švajcarac kasnije preuzeo stvari u svoje ruke i plasirao se u osminu finala takmičenja.

Švajcarac Sten Vavrinka se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je posle dva sata i 35 minuta igre savladao Viktora Troickog sa 3:1 (3:6, 6:2, 6:2, 7:6).

Čini se da je srpski teniser imao priliku da ostvari bolji rezultat, osvojio je prvi set, ali nije imao snage da protiv četvrtog tenisera sveta nastavi u istom ritmu, pa je Vavrinka zakazao duel sa Andreasom Sepijem. 

Vavrinka prvi dolazi do brejka u meču, ali Viktor tri puta zaredom oduzima servis protivniku i prvi set rešava u svoju korist, rezultatom 6:3.

Drugi set počinje izjednačenom borbom. Oba igrača imala su probleme na svoj servis, ali u prva četiri gema nije bilo brejka. Švajcarac prvi "lomi led", oduzima servis Troickom, zatim još jedan, pa drugi set rešava u svoju korist, sa 6:2.

Švajcarac odlično ulazi u treći deo igre, pravi dva brejka na početku i brzo stiže do 4:0. Troicki je odlagao neizbežno, Vavrinka i treći set dobija rezultatom 6:2.

Prvi brejk u četvrtom setu ponovo je viđen u petom gemu i ponovo ga pravi Švajcarac. Troicki je imao 40:0, ali Vavrinka oduzima servis srpskom teniseru i dolazi do prednosti od 3:2. Četvrti teniser sveta servirao je za meč pri vođstvu od 5:4, ali Viktor pravi brejk i ostaje u igri.

Protivnici su razmenili još po jedan brejk, pa je pobednik četvrtog seta određen taj-brejkom. U, ispostaviće se, odlučujućem gemu meča, videli smo nova uzbuđenja, a Švajcarac rezultatom 9:7 dolazi do pobede i plasmana u osminu finala.

Srbija je tako već posle trećeg kola ostala bez ijednog tenisera u singl konkurenciji na prvom grend slemu u sezoni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво