Читај ми!

Istomin eliminisao Đokovića sa Australijan opena

Uzbekistanac Denis Istomin napravio je najveće iznenađenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u drugom kolu, posle gotovo pet sati igre, izbacio prošlogodišnjeg osvajača turnira Novaka Đokovića, rezultatom 3:2 (7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4).

Bez dileme najveće iznenađenje na prvom grend slem turniru u sezoni priredio je Uzbekistanac koji je posle grčevite borbe savladao Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg šampiona.

Đoković, drugi teniser planete, završio je učešće ovako rano, u drugom kolu turnira, prvi put posle 2008. godine. 

Šestostruki osvajač Australijan opena izgubio je posle četiri sata i 54 minuta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je Istomin napravio brejk i poveo sa 4:3. Đoković je u narednom gemu vratio brejk i izjednačio, a posle toga su obojica čuvali svoje servise, pa je set rešen u taj-brejku. Đoković je imao dve set lopte, kod 7:6 i 8:7, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je Istomin posle tri vezana poena dobio taj-brejk sa 10:8.

U 11. gemu drugog seta, Istomin je servirao za vođstvo od 2:0, ali je Đoković spasio dve set lopte, napravio brejk i poveo sa 6:5. On je zatim osvojio gem na svoj servis i izjednačio u meču.

Đoković je lakše osvojio treći set, tri puta je oduzeo servis Istominu i poveo sa 2:1.

Uzbekistanac je bio bolji na početku četvrtog seta, poveo je sa 4:1, ali je Đoković uspeo da napravi brejk u sedmom gemu, a posle gema na svoj servis izjednačio je na 4:4. Istomin je zatim osvojio gem na svoj servis, a u narednom nije iskoristio set loptu, pa je Đoković izjednačio na 5:5.

Obojica su posle toga osvojili po gem na svoj servis, pa je set rešen u taj-brejku, koji je Istomin dobio sa 7:5. On je prethodno poveo sa 5:1, ali je Đoković uspeo da se primakne na 5:6, nakon čega je Istomin as servisom dobio taj-brejk, rezultatom 7:5.

Istomin je u šestom gemu petog seta oduzeo servis drugom igraču sveta i posle gema na svoj servis poveo sa 4:2. On je do kraja sačuvao brejk prednosti i napravio veliko iznenađenje, pobedivši drugog nosioca, aktuelnog šampiona.

On će u trećem kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, koji je u tri seta sa 6:2, 6:4, 6:2 pobedio Britanca Kajla Edmunda.

Ovako je protekao meč: 

9.20 – Kraj meča! Neverovatan i šokantan poraz Novaka Đokovića u drugom kolu turnira. 

9.15 – Istomin ne ispušta prednost, vodi sa 5:4 i servira za pobedu!

9.00 – Brejk za Istomina! Uzbekistanac je zatim potvrdio brejk i vodi sa 4:2 u poslednjem setu. 

8.45 – Bez brejka za sada, Novak vodi 2:1. 

8.38 – Ipak, Istomin je osvojio taj-brejk rezultatom 7:5 i izjednačio na 2:2 u setovima.

8.36 – Vraća se Đoković sa dva vezana poena i smanjuje na 5:3. Istomin je povisio na 6:3, a zatim Novak uneo dramu u ovaj taj-brejk sa dva vezana poena, kojim je smanjio na 6:5

8.35 – Raste prednost Uzbekistanca, koji pravi još jedan brejk za 5:1. 

8.34 – Istomin vodi sa 4:1 u taj-brejku, pošto je oba puta bio siguran na servisu.

8.32 – Istomin je osvojio poen na servisu, potom i Novak, ali Uzbekistanac potom pravi mini brejk i vodi sa 2:1. 

8.30 – Posle velike borbe, rezultat je 6:6. Igraće se taj-brejk. 

8.20 – Imao je Istomin priliku da oduzme Đokoviću servis i osvoji set, ali se Novak još jednom odlično snašao, preokrenuo rezultat i izjednačio na 5:5. 

8.05 – U veoma važnom trenutku Đoković dolazi do brejka, smanjuje na 4:3, a potom dolazi i do izjednačenja u četvrtom setu.

7.55 – Istomin čuva prednost stečenu na početku četvrtog seta, Uzbekistanac je siguran na svom servisu i vodi sa 4:1. 

7.45 – Ako se po jutru dan poznaje, četvrti set će biti veoma uzbudljiv. Istomin je poveo sa 1:0, a zatim oduzeo Novaku servis za vođstvo od 2:0.  

7.35 – Novak vodi sa 2:1. Prvu set loptu nije iskoristio srpski teniser, ali zato jeste drugu, pa je osvojio drugi set rezultatom 6:2 i preokrenuo rezultat.  

7.25 – Novi brejk srpskog tenisera, koji će sada servirati za vođstvo. 

7.20 – Istomin odgovara na isti načn, ali odmah zatim Novak pravi još jedan brejk, posle kojeg je siguran na servisu i vodi sa 4:2. 

7.10 – Prvi brejk u trećem setu pravi Đoković, koji rano dolazi do vođstva – 2:1.

6.55 – Novak je izjednačio na 1:1. Posle brejka za 6:5, Novak je bez izgubljenog poena osvojio poen i vratio meč na početak.

6.50 – Sada će Đoković imati i odličnu priliku da izjednači, pošto je napravi brejk, poveo sa 6:5, pa će servirati za drugi set. 

6.45 – Rezultat je 5:5 u drugom delu igre. Istomin je imao dve set lopte, ali je Novak uspeo da se "izvuče" iz neprijatne situacije – izjednačio je i ostaje u setu. 

6.10 – Još nema brejka u drugom setu, rezultat je 2:2. 

6.00 – Posle gotovo sat i po vremena igre u Melburnu (1.28), Istomin vodi protiv Đokovića. Podsetimo, njih dvojica su se, do ovog meča, sastali pet puta, a Uzbekistanac je osvojio samo jedan set (2013. godine).

5.55 – Denis Istomin vodi sa 1:0. Prvu set loptu Novak nije iskoristio, baš kao ni drugu, pri vođstvu od 8:7. Dva servisa nije iskoristio, što je donelo Istominu prednost od 9:8, a zatim je Uzbekistanac osvojio poen, ujedno i prvi set – 7:6 (10:8). 

5.50 – Đoković gubi još jedan servis, ali uzvraća istom merom za 5:5. Istomin je siguran na servisu, poveo je 6:5 i ima set loptu. Ali je Novak takođe siguran na servisu, pa ubrzo i on ima priliku da osvoji prvi set.

5.45 – Đoković osvaja prvi poen, a potom oduzima servis Istominu. Novak je poveo sa 4:1, međutim, Uzbekistanac je siguran na svom servisu, a potom osvaja poen i na Novakov servis za izjednačenje 4:4. 

5.40 – Rezultat je 6:6, igraće se taj-brejk. 

5.30 – Zanimljiv je i završetak prvog dela igre. Istomin pravi prvi brejk na meču, poveo je 4:3. Međutim, Novak uzvraća odmah istom merom, a potom osvaja gem bez izgubljenog poena za prednost 5:4. 

5.00 – Za sada nema brejka, rezultat je 2:2. Đoković je imao priliku da oduzme servis protivniku, ali je Istomin odlično servirao i izjednačio rezultat. 

4.45 – Više nego uzbudljiv početak meča, pošto je prvi gem trajao čitavih 16 minuta! Uzbekistanac je imao šest brejk lopti, ali je Đoković na kraju preokrenuo i osvojio prvi gem na meču. 

4.25 – Počeo je meč, prvi servis ima Đoković. 

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво