Vajda o prvom grend slemu u sezoni, Bekeru, Imazu...

Marijan Vajda, glavni trener Novaka Đokovića, u razgovoru za Radio Es-Bi-Es se osvrnuo na Novakove pripreme za prvi grend slem u sezoni, na njegovu formu, odlazak Bekera i Pepea Imaza, mentora srpskog tenisera.

Vajda je rekao da je veoma dobra situacija u Novakovom timu, da je imao dobru pripremu pred Australijan open i odličnu nedelju, jer je pobedio u Dohi i pokazao pravu formu, što mu je psihološki pomoglo pred grend slem.

"Đoković je imao priliku da se oporavi od umora. Finale u Dohi je odigrao veoma dobro. Došlo je i do male krize, u polufinalu protiv Verdaska, ali je uspeo da se izdigne i izađe iz meča kao pobednik. Potom je u finalu savladao Endija Marija i spreman dočekuje Australijan open", rekao je Vajda.

Pred kraj prošle godine, oko turnira u Parizu, novinari su pisali razne priče o uzrocima Novakovog pada u igri, dok je Novak sam priznao da je imao zdravstvenih problema.

"Poznajem Novaka vrlo dobro, i privatno i poslovno. Ja sam profesionalac i pitao sam ga šta je prioritet: porodica ili motivacija. Novak je prošao kroz težak period prošle godine i sada je uspeo da pronađe balans, da ponovo krene ka najvišim ciljevima. Imao je vremena za odmor, vremena da se posveti svojoj porodici. To mu je bilo potrebno i to je sasvim normalno", smatra Slovak.

Boris Beker je dao komentar da Novak ne trenira dovoljno, ali su se njih dvojica razišli u džentlmenskom stilu.

"Boris je doprineo velikom Novakovom uspehu i zajedno sa Novakom je to ostvario. Boris je bio značajan deo tima u prethodnom periodu, u kojem je Novak osvojio mnogo titula. Novak je preuzeo neuspeh na sebe i bio je vrlo samokritičan. Imao je fantastičan period, a Beker je bio deo svega toga. On možda nije prihvatio taj razlaz, ali sa nama o tome nije pričao i ne možemo da nagađamo o tome šta se sa njim događalo posle razlaza sa timom", kaže Vajda.

Nemačke novine su spekulisale da sve to ima veze sa Novakovim mentorom Pepeom Imazom, pa su u priču uplele i slovačkog trenera.

"Novak sa Pepeom ima poseban odnos. Novak je kao vrhunski sportista izložen velikom stresu i našao je mentora koji je upoznat sa tenisom i pomaže mu dosta u borbi sa stresom. Te spekulacije nemačkih medija da ja imam problem sa Pepeom, ili njegovim odnosom sa Novakom, uopšte nisu tačne. Mislim da je njegovo prisustvo u našem timu pozitivno", tvrdi Novakov trener i nastavlja:

"Novakov prioritet su grend slem turniri, a da bi na njima bio uspešan, vrlo je bitan taj pozitivan stav. Potrebno je okrenuti se tenisu i eliminisati sve negativno."

Novak je spreman za narednu sezonu.

"Imali smo uspešne pripreme u Monte Karlu. Preuzeo sam ulogu glavnog trenera, uz Dušana Vemića i ostale članove tima. Svaki član tima doprinosi Novakovoj pripremi, kondiciji i stanju. Svaki član tima je važan i svi odlično sarađujemo i vodimo računa o tome da je oko Novaka pozitivna atmosfera. Novak je fizički spreman, vrlo je fleksibilan i dobrog zdravlja. U dobrom je mentalnom stanju, a taj mentalni balans je veoma važan. U svakom pogledu – on je sada spreman, što i sam potvrđuje", završio je Vajda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи