Читај ми!

Ovoga puta drame nije bilo: Đoković siguran protiv Verdaska, naredni protivnik Istomin

Lako, teško, lako – pobeda! Novak Đoković je savladao Fernanda Verdaska na startu Australijan opena (3:0, po setovima 6:1, 7:6/7:4, 6:2), odigravši tri očigledno veoma različita seta. Naredna prepreka koja čeka najboljeg srpskog tenisera na njegovom pohodu ka sedmoj tituli u Melburnu će biti Uzbekistanac Denis Istomin.

Novak Đoković je uspešno započeo pohod ka rekordnoj sedmoj tituli na Australijan openu, u određenoj meri rutinskom pobedom protiv Španca Fernanda Verdaska od 6:1, 7:6 (7:4), 6:2.

Branilac trofeja je odigrao dva odlična seta. U odnosu na prethodni dramatičan i uzbudljiv susret sa 40. teniserom sveta u polufinalu turnira u Dohi, ovoga puta je znatno lakše stigao do željenog ishoda. Slavio je pobedu posle dva sata i 23 minuta igre.

Đoković je, osim određenih problema u drugom setu – kada je Verdasko sa dva brejka izborio i taj-brejk, dominantno došao do 10. trijumfa u 14. međusobnom duelu sa Špancem.

Rival srpskog asa će u drugom kolu biti Denis Istomin iz Uzbekistana, 117. igrač sveta.

Istomin je u prvom kolu pobedio hrvatskog tenisera Ivana Dodika u četiri seta – 6:1, 6:4, 3:6, 7:5.

Đoković i Istomin su se do sada pet puta sastajali, a srpski teniser je svaki put bio bolji.

Australijan open se igra za nagradni fond od 37,5 miliona dolara.

Ovako je tekao meč:

11.40 – Novak Đoković je u drugom kolu turnira u Melburnu. Rezultat je u trećem setu bio 6:2 u korist našeg tenisera.

11.01 – Lako nije bilo, ali je naposletku ipak bilo uspešno. Novak Đoković osvaja drugi set, koji išao sve do taj-brejka (7:4) i sada se nalazi na korak do trijumfa.

10.12 – Četvrti brejk u nizu u drugom setu. U ovom trenutku je rezultat 2:3 za španskog tenisera.

10.08 – Tri uzastopna gema su završena tako što su se radovali igrači koji nisu servirali. Niz je započeo Verdasko, koji stoga vodi sa 3:1 u drugom setu.

09.59 – Onako kako je meč počeo Novak Đoković, tako je Fernando Verdasko počeo drugi set. Prvi brejk Španca za treći osvojeni gem na meču.

09.50 – Bilo je ubedljivo u prvom setu (6:1), a moglo je da bude i ubedljivije. Srpski teniser je, pri rezultatu od 5:0, imao dve set lopte na servis protivnika, ali je Španac uspeo da se izvuče. Samo privremeno, ispostavilo se ubrzo...

09.24 – Novak samouvereno osvaja gem na svoj servis, a potom već na prvom servis gemu protivnika dolazi do tri brejk šanse. Koristi treću priliku, već na startu osvaja brejk za 2:0.

09.19 – Meč Đokovića i Verdaska počinje sa petnaestak minuta zakašnjenja u odnosu na najavljeni termin. Prvi će na servisu biti Novak Đoković.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво