Beker: Novak je trebalo više da trenira, ali biće on ponovo prvi

Nemac Boris Beker rekao je da su poslednjih šest meseci rada sa Novakom Đokovićem bili "izazov", da je srpski teniser trebalo više da trenira, ali da je uveren da će se vratiti na prvo mesto ATP liste.

Đoković i Beker su juče završili trogodišnju saradnju, tokom koje je, između ostalog, srpski teniser osvojio šest grend slem trofeja.

Oni su prekinuli saradnju mesec dana pošto je Đoković izgubio prvo mesto na ATP listi.

"Dogovorili smo se da prekinemo saradnju. To je bila neverovatna vožnja. Tri godine smo imali mnogo uspeha. Naravno, tu su jedan ili dva poraza koje bih voleo da izbrišem i kojih ne bih želeo da se sećam, ali da nam je neko pre tri godine rekao da ćemo zajedno osvojiti šest grend slem turnira, biti prvi na ATP listi i da će Đoković biti najdominantniji teniser, pristao bih na to", rekao je Beker za Skaj sport.

Đoković je ove godine pobedio na Rolan Garosu i tako osvojio jedini grend slem trofej koji mu je nedostajao.

Đoković je posle toga ispao u trećem kolu Vimbldona, porazom od Sema Kverija, izgubio je u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru od Huana Martina del Potra, a od Stena Vavrinke u finalu Ju-Es opena.

Posle pada u formi Đokovića, Endi Mari je uspeo da nadoknadi 8.000 bodova zaostatka na ATP listi i preuzme prvo mesto.

"Odluka o prekidu saradnje je bila zajednička. Takve odluke se ne donose preko noći. Mislim da su poslednjih šest meseci bili izazov na mnogo nivoa. Naše ruke su pomalo bile vezane, jer nismo mogli da obavimo posao koji smo želeli. On u posednjih šest meseci nije trenirao koliko je trebalo i on to zna. Uspeh se ne ostvaruje tako što ćete pritisnuti dugme, niti ako se samo pojavite na turniru. Morate da radite naporno pošto i protivnici isto tako rade", naveo je Beker.

Posle poraza od Kverija na Vimbldonu, Đoković je bio neuobičajen na konferenciji za novinare, a Beker je rekao da je tako bilo jer je 29-godišnji teniser imao problema da uskladi profesionalni i privatni život.

"Ne znam da li je imao privatnih problema. On je srećno oženjen, ima prelepog sina. Ali profesija tenisera je možda jedna od najsebičnijih u sportu, pošto se radi samo o tebi, a on je stalno govorio da je porodičan čovek, dok su, naravno, supruga i ostatak porodice morali da budu u drugom planu. To ne može tako da bude zauvek i mislim da je na to mislio. Mislim da nije bilo problema. Upoznao sam njegovu suprugu, ona je divna i veoma, veoma podržava svog muža. Ali ne provode dovoljno vremena zajedno. Tako sam i ja pre 20 godina. Takva je priroda teniskog posla", rekao je on.

Uprkos lošijim rezultatima Đokovića u drugom delu godine, Beker veruje da je srpski igrač najtalentovaniji teniser i podržao ga da to dokaže sledeće godine.

"Siguran sam da će ga boleti činjenica što je izgubio prvo mesto od Endija Marija. Znam da ga boli poraz od Stena u finalu Ju-Es opena. Mislim da mu je to na čudan način i trebalo, da vidi kako izgleda kada gubiš, pošto nije gubio u poslednje dve ili dve i po godine. Uveren sam, a ja ću biti njegov najveći navijač sledeće godine, da će vratiti prvo mesto na ATP listi i dominaciju u tenisu. Ali mora da se vrati na posao, mora da se vrati satima treninga i da se preusmeri na ono što ga je i učinilo jakim", rekao je Beker.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво