Delpo i Delbo srušili Hrvatsku u finalu Dejvis kupa!

Teniseri Argentine su, nakon četiri izgubljena finala, konačno stigli do prvog trijumfa u Dejvis kupu. Martin del Potro gubio sa 2:0 u setovima, ali je, sa polomljenim prstom, stigao do trijumfa nad Marinom Čilićem u četvrtom meču. Delbonis savladao Karlovića (3:0) u odlučujućem meču i doneo veliku radost teniskim navijačima u "najfudbalskijoj zemlji sveta".

Teniska reprezentacija Argentine je osvojila Dejvis kup, pošto je u finalu pobedila Hrvatsku sa 3:2, a treći, odlučujući poen je doneo Federiko Delbonis, trijumfom nad Ivom Karlovićem.

Delbonis je pobedio Karlovića u tri seta (6:3, 6:4 i 6:2), posle dva sata i devet minuta igre. Argentini je to prvi trofej u Dejvis kupu, posle četiri poraza u finalima 1981, 2006, 2008. i 2011. godine.

Delbonis je u prva dva seta po jednom dolazio do brejka, dok mu je u trećem to dvaput pošlo za rukom, iako je Karlović imao solidnih 60 odsto ubačenog prvog servisa.

Argentinac je meč završio sa 25 vinera i 24 neiznuđene greške, naspram Karlovićevih 13 direktno osvojenih poena i čak 41 neiznuđenom greškom.

Hrvatska je u petak povela s 1:0, pošto je Marin Čilić sa 3:2 pobedio Delbonisa, da bi izjednačenje Argentini doneo Huan Martin del Potro trijumfom od 3:1 nad Karlovićem.

Čilić i Ivan Dodig su juče u dublu pobedili Del Potra i Leandra Majera sa 3:0 u setovima, pa je Hrvatska nakon drugog dana imala prednost od 2:1.

Čilić je u nedelju vodio sa 2:0 u setovima protiv Del Potra, ali je Argentinac uspeo da preokrene i da posle četiri sata i 55 minuta igre dovede svoju ekipu do izjednačenja.

To je, ispostavilo se, bio samo uvod u veliko, istorijsko slavlje Argentinaca... 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи