Vavrinka: Đokovića sputavaju zasićenje i porodični problemi, ali vratiće se

Sten Vavrinka je, po opštoj oceni, odigrao meč karijere (uvek je pretenciozno reći „meč života", pošto upravo sami teniseri stalno ističu da tenis nije njihov čitav život) u finalu Ju-Es opena, kada je savladao Novaka Đokovića. Švajcarski teniser deli ovo mišljenje, upravo zbog kvaliteta njegovog protivnika...

Vavrinka je u karijeri osvojio tri grend slem titule. Imajući u vidu njegov očevidni talenat, deluje kao da to nije previše. Ipak, on je zadovoljan, posebno imajući u vidu koga je morao da pobedi da bi do njih došao.

„Nemoguće je porediti titule, svaka je posebna. U pitanju su tri velika turnira, u tri različite godine (Australijan open 2014. godine, Rolan Garos 2015. godine, Ju-Es open 2016. godine). Posebno je, zaista, pobediti Đokovića u Njujorku, gde je on skoro nepobediv. Takođe je i pobeda nad njim u Parizu bila veoma lepa", rekao je Vavrinka.

Da li mu je sada osvajanje grend slemova postalo normalno?
„Naravno da ne. Za mene će to uvek biti nešto posebno. Ponajviše zato što sam u tome uspeo u neverovatnoj eri svetskog tenisa, u vremenu kada igraju igrači kao što su Rodžer (Federer), Novak, Rafa (Nadal) i Endi (Mari)".

Kada je osvojio Rolan Garos pre godinu i po dana, mediji u Švajcarskoj su njegovu igru opisali kao „skoro savršenu". Slično je bilo i ove godine posle turnira u Kvinsu, u Njujorku, gde je posebno bilo teško sa mentalnog aspekta.

„Sa tim se slažem, bili su to posebni uslovi. Bila je to borba i sa sopstvenim telom. U finalu sam morao da idem do sopstvenih granica, morao sam i da ih pređem. Bilo je jako važno i da ne pokažem Novaku koliko sam patio. Na kraju, bila je to zaista sjajna pobeda za mene", otkrio je Vavrinka, dodavši da „niko bolje od Đokovića ne zna kako je to vratiti se sa ruba poraza u meč".

Uspeh ume i da zasiti. Čak i da prezasiti. Upravo je Novak Đoković, nakon osvajanja četvrtog grend slema (Rolan Garosa), nakon što je postao prvi igrač u zaista mnogo godina koji je istovremeno bio vlasnik trofeja sa četiri najveća teniska turnira, upao u krizu. Vavrinka itekako razume najboljeg tenisera sveta...

„Razumite ga i vi. Novak je pobeđivao, pobeđivao i samo pobeđivao tokom tri godine. Pored toga, bilo je i drugih problema u njegovom životu (sa porodicom, prim. aut.). Nije mu lako. Ali sam siguran da će se vratiti", istakao je Vavrinka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво