Šarapova se vraća na VTA listu čim odigra tri turnira

Ruska teniserka Marija Šarapova vratiće se na VTA listu kada odigra tri zvanična turnira naredne godine, rekao je potpredsednik Teniskog saveza Rusije (RTF) Aleksej Selivanenko.

Šarapova nije na VTA listi, pošto je izgubila potrebnu kvotu obaveznog učešća na najmanje tri turnira.

"Njeno odsustvo sa VTA liste je pitanje tehničkih detalja. Ona će morati da učestvuje na najmanje tri zvanična turnira kako bi se vratila na svetsku rang-listu. Šarapova će se sledeće godine vratiti na teren i na VTA listu. Nema sumnje da će joj organizatori turnira obezbediti vajld karte", rekao je Selivanenko za agenciju TASS.

Šarapova je početkom juna suspendovana na dve godine, pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum. Ona je rekla da nije znala da je taj lek zabranjen i da ga je koristila zbog problema sa srcem.

Sud za Sportsku arbitražu je 4. oktobra umanjio njenu suspenziju za devet meseci, pa će se Šarapova takmičenjima vratiti 26. aprila.

Bivšoj prvoj teniserki sveta Šarapovoj je i pored suspenzije Međunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila da učestvuje na egzibicionim mečevima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво