Mari: Da pobeđujem koliko još mogu, imam četiri godine za to

Britanski teniser Endi Mari rekao je da će pokušati da iskoristi svaku šansu za uspeh, počevši od predstojećeg grend slem turnira, Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, jer "neću moći ovako da igram doveka".

Mari je prošle nedelje u finalu Mastersa u Sinsinatiju izgubio od Marina Čilića iz Hrvatske i prekinuo niz od 22 pobede. Drugi teniser sveta je tokom tog niza osvojio Vimbldon i odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru.

On je do sada osvojio tri grend slem turnira, od kojih je prvi osvojio upravo u Njujorku 2012. godine, kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića posle pet setova.

Đoković je prethodnih nedelja imao problema sa povredom zgloba, a Švajcarac Rodžer Federer neće igrati na Ju-Es openu zbog povrede.

"Imam 29 godina i mislim da ću, ako budem imao sreće, moći da igram na ovako visokom nivou još tri, maksimum četiri godine. To nije lako. Nadam se da ću ovako igrati i kada napunim 38 godina, ali to nije verovatno. To ću iskoristiti na pozitivan način, znajući da moram da iskoristim svaku priliku koja se ukaže. Radi se o drugačijem mentalitetu od onog kada ste mlađi i kada mislite da imate više vremena", rekao je Mari, preneli su britanski mediji.

Mari će u prvom kolu Ju-Es opena, koji počinje u nedelju, igrati protiv 82. igrača sveta Lukaša Rosola iz Češke.

Branilac titule, prvi teniser sveta Novak Đoković, igraće u prvom kolu protiv Jiržija Janoviča iz Poljske, dok će Španac Rafael Nadal igrati protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво