Đoković protiv Kverija, za nove rekorde i nastavak puta ka trofeju

Novak Đoković je stigao do svoje 30. uzastopne gren slem pobede u meču sa Adrijanom Manarinom. Sledeći koji će pokušati da prekine ovaj strašni niz, ali i Đokovićev pohod ka još jednoj vimbldonskoj tituli, biće Sem Kveri. Njihov duel je drugi po redu na Terenu 1, a trebalo bi da počne oko 17 časova.

„Niz koji sam uspeo da postavim jedan je od boljih jer, očigledno, kao profesionalni teniser uvek želite najbolje da igrate ovde, na gren slem turnirima. Želite da budete konzistentni i da pobeđujete u što više mečeva na najvažnijim turnirima u ovom sportu", rekao je Đoković.

Sem Kveri je stigao do trećeg kola nakon trijumfa nad Tomazom Belučijem.

„Bukvalno bih više voleo da igram protiv bilo koga drugog", rekao je Amerikanac uoči duela sa najboljim teniserom sveta.

Kveri je najbolji rezultat na Vimbldonu imao 2010. godine, kada je stigao do četvrte runde. Njegova snaga u ovom meču biće činjenica da protiv Đokovića nema šta da izgubi (mada, sa druge strane, to važi za veliku većinu tenisera na turu).

Đoković će pokušati da dostigne rekord Roda Lejvera od 31 uzastopne gren slem pobede. Sve to dok, naravno, dok pokušava da postane prvi igrač nakon Lejvera koji je stigao do kalendarskog gren slema.

Đoković je igrao devet puta protiv Kverija, a zabeležio je osam pobeda.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи