"Bregzit" umanjio vrednost nagrada na Vimbldonu

Uticaj "Bregzita" polako ali sigurno počinje da se oseća u Velikoj Britaniji, a posledice će osetiti i teniseri, s obzirom da je zbog potresa na svetskim berzama iznos nagrada na ovogodišnjem Vimbldonu izražen u dolarima značajno umanjen.

Rezultat nedavno održanog referenduma u Velikoj Britaniji i pobeda opcije za izlazak iz Evropske unije polako počinje da se oseća u svakodnevnom životu, a nije pošteđen ni tradicionalni teniski turnir "Vimbldon".

Naime, funta je u petak vredela 1.5 dolara, da bi danas taj odnos smanjen na 1.32! Na sumu od predviđenih 2 miliona funti za nagrade na ovogodišnjem turniru "Ol Ingland klaba", to znači da je ukupan fond nagrada izražen u dolarima sada manji za 360.000 zelenih novčanica!

Inače, fond nagrada je ove godine uvećan na već pomenutih 2 miliona funti. Prošle godine je iznosio 1.88 miliona. 

Ipak, ove tektonske promene na finansijskom tržištu neće mnogo pogoditi najbolje igrače i igračice sveta, pošto imaju veoma unosne ugovore sa svojim sponzorima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи