Читај ми!

Đoković nadigrao Vorda, sledi Manarino

Đoković - Vord 3:0 (6:0, 7:6, 6:4). Novak je uspešno započeo pohod na četvrti vimbldonski trofej. Naš teniser je odigrao uzbudljiv meč sa Džejmsom Vordom, koji je kako je meč odmicao bio sve bolji, ipak morao je da položi oružje pred najboljim teniserom današnjice. Đoković će u narednom kolu igrati protiv Francuza Adrijana Manarina. Taj meč je na programu u sredu.

Prva prepreka u odbrani trona bio je solidni Britanac, koji je na startu odigrao u grču i nije imao rešenja za igru našeg tenisera, a prvi gem je osvojio tek sredinom drugog seta, iz petog pokušaja, tada je uspeo da vrati brejk i održu nivo igre tokom celog perioda i odvede set u taj-brejk. Ipak, Novak nije dozvolio da se meč oduži, pojačao je tempo i razbio iluzije protivnika.

Prvi set Novak je ekspresno rešio u svoju korist. Nije dozvolio protivniku da osvoji gem, iako se naš teniser susreo sa tri vezane brejk šanse, uspeo je da se odbrani i superiorno reši prvi set u svoju korist sa 6:0. Taj period igre trajao je 28 minuta.

Nakon simultanke u prvom setu, Đoković je nastavio u istom stilu. Ekspresno uz jedan brejk dolazi do 3:0. Međutim, tada se probudio Britanac, opustio je ruku i krenuo da se nadigrava sa našim teniserom. Uspeo je Vord da uzvrati istom merom i stigne do izjednačenja – 3:3.

U nastavku se rasplamsala borba, Britanac je uspeo da poremeti ritam našeg tenisera, koji se jednostavno mučio, ali pre svega veliko iskustvo pomoglo mu je da održava prednost. Oba tenisera su propustila po nekoliko brejk šansi u finišu gema, pa je set rešen u taj-brejku. Novak je bez velikih problema, uz dva mini-brejka, došao do četiri set-lopte, iskoristio je drugu i rešio drugi set u svoju korist. Drugi set je trajao 57 minuta.

U trećem setu, nakon uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist, Novak je oduzeo servis protivniku, potom je rutinski održavao prednost i priveo set i meč kraju, 6:4 u trećem setu.

Tok meča:

16.15 - Novak dolazi do dve vezane meč-lopte, as servis za kraj, 6:4 u trećem setu.

16.09 - Ponovo su oba tenisera bila sigurna na svoje servise – 5:4, sledi servis našeg tenisera za meč.

16.03 - Oba tenisera osvajaju svoje servise, 4:3.

15.57 - Ponovo je Novak napao servis protivnika, nije iskoristio brejk šansu i protivnik je uspeo da se izvuče, 3:2.

15.48 - Naš teniser je potom bio siguran na svoj servis, 3:1.

15.45 - Na servis protivnika Đoković osvaja prvu brejk šansu u trećem setu, koristi je i vodi sa 2:1.

15.41 - Novak je siguran na svoj servis - 1:1. 

15.39 - Na startu trećeg seta Vord uspeva da osvoji svoj servis, 0:1. 

15.35 - Taj brejk: 1:0, 1:1, 2:1 (MB), 3:1, 4:1,  5:1 (MB), 5:2, 6:3 (MB), 7:3 (MB). Novak je bio siguran u taj-brejku, brzo je uz dva mini-brejka stigao do četiri set lopte, iskoristio je drugu i sada vodi sa 2:0.

15.28 - Novi servis protivnika, nakon dva izjednačenja Vord osvaja servis, 6:6. Taj-brejk.

15.24 - Mala nervoza u igri našeg asa, protivnik to koristi i nakon izjednačenja osvaja brejk šansu, Vord propušta još dve brejk prilike. Potom Novak uspeva da veže još dva poena i osvoji svoj servis, 6:5.   

15.16 - U narednom gemu, Đoković pritiska servis protivnik - 15:30. Vord uspeva da se izvuče i osvoji gem, 5:5.

15.12 - Novak je siguran na svoj servis, 5:4.

15.07 - U narednom gemu naš teniser pritiska servis protivnika i osvaja tri vezane brejk šanse, ali ih propušta, pa sledi izjednačenje. Vord vezuje još dva poena i osvaja gem, 4:4.

15.02 - Novak prekida seriju protivnika, osvaja svoj servis-gem i ponovo vodi - 4:3.

14.59 - Vord je siguran na svoj servis, izjednačenje, 3:3.

14.56 - U narednom gemu Vord uspeva da osvoji tri vezane brejk šanse, iskoristio je drugu i vratio brejk, 3:2.

14.51 - Iz petog pokušaja Vord uspeva da osvoji svoj servis, ujedno i prvi gem na meču, 3:1.

14.47 - Naš teniser je siguran na svoj servis, još jedan gem sa nulom, 3:0.

14.46 - Novak ponovo dolazi do ranog brejka iskoristivši prvu od dve vezane brejk šanse, 2:0.

14.41 - Naš teniser sa nulom osvaja uvodni gem drugog seta, 1:0.

14.38 - Novak ponovo oduzima servis protivniku za maksimalnih 6:0 u prvom setu, koji je trajao 28 minuta igre. 

14.34 - Lagan gem za našeg asa - 5:0.

14.33 - Ponovo je na servisu Britanac i ponov Novak osvaja brejk loptu, koristi je sada ima dva brejka prednosti, 4:0 

14.24 - U narednom gemu zapretio je Vord, 0:40. Novak uspeva da se izvuče, ali Vord je neumoljiv i osvaja i četvrtu brejk loptu. Usledilo je novo izjednačenje, a potom naš teniser vezuje dva poena i osvaja gem - 3:0. 

14.16 - Posle lagano osvojenog svog servisa, Novak pritiska protivnika i osvaja prvu brejk šansu na meču. Propušta je, nakon još dva izjednača Novak dolazi do nove šanse za brejk, koristi je i vodi sa 2:0

14.12 - Počeo je meč...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи