Vučević: Novak svima nama može da bude uzor!

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević sa velikim uspehom igra u NBA ligi za ekipu Orlanda, a u intervjuu za crnogorski rtcg.me, između ostalog, pričao je i o poznanstvu sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Vučević ne krije da veoma ceni i poštuje najboljeg svetskog tenisera. Razloga ima više, sa sportske strane fascinira ga Novakova želja da uvek napreduje, čak i kada je na vrhu.

"Đoković ima fantastične rezultate. Još više od toga me impresionira njegov odnos prema sportu. Novak je neverovatan profesionalac i čitav život je podredio tenisu. Uvek traži nešto novo. Nikada se ne zadovoljava postignutim, već traži način da napreduje. Malo koji sportista bi nakon 2011, gde je osvojio skoro sve, angažavao drugog trenera kako bi dodatno unapredio još poneki segment igre. To je glavni razlog zbog kojeg je Đoković veliki šampion. Svakako da ima talenat, ali njegov trud je neverovatan", kaže Vučević.

Možda i važnije od sportskih uspeha, crnogorski centar ističe Novakov odnos prema drugim ljudima, pre svega deci.

"Takođe me oduševljava njegov odnos prema navijačima, i medijima, i deci, kao i humanitarni rad. Iako je osvojio dosta toga, nije se promenio, već je ostao priseban. Nije pun sebe, već je normalna osoba. Bila mi je čast da upoznam svetskog broja jedan u tenisu. Kada smo se upoznali, pričao je o meni čestitajući mi što igram odlično u NBA ligi i bio je oduševljen mojim rezultatima. Rekao sam da to nije ni približno onome što on radi. To pokazuje koliko je veliki čovek. Zbog toga ga mnogi i najviše cene", smatra Vučević.

Vučevića ne čudi što Đoković ima veliku armiju navijača i smatra da srpski teniser to i te kako zaslužuje.

"Ne samo zbog rezultata, već zato što je ostao isti. Zato ga ljudi i vole. Može neko, od Federerovih ili Nadalovih navijača da ga ne voli kao sporistu, ali nije mi jasno da ga neko ne voli kao osobu. Kada se sve sagleda Đoković može da nam svima bude uzor. Zaista je retko da se neko takav rodi. Đoković ima sve što pravi šampion treba da poseduje. Mnogi sportisti mu se dive. Ne mogu da nađem nijednu manu."

Vučević je bio jedan od prvih koji je Đokoviću čestitao osvajanje jedinog grend slema koji mu je nedostajao.

"Uvek mi čestita SMS porukom kada odigram dobro. Izuzetno mi je drago što se seti da to uradi i pored toliko obaveza. Takođe, i ja mu pošaljem čestitku posle svakog osvojenog turnira. Žao mi je što nisam stigao da odem na finale u Parizu, ali nadam se da će biti prilike da se ponovo družimo", kaže Vučević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи