Đoković: Mogu do "kalendarskog slema"

Novak Đoković veruje da ove godine može da dođe do "kalendarskog slema". Ne bih da zvučim arogantno, ali mislim da sve u životu može da se postigne, rekao je najbolji teniser sveta.

Srbin ima priliku da osvajanjem Vilmbldona i Ju-Es opena postane tek treći teniser posle Dona Badža (1938) i Roda Lejvera (1962. i 1969) koji je kompletirao sva četiri grend slema u kalendarskoj godini.

"Ne bih da zvučim arogantno, ali mislim da sve u životu može da se postigne. Još uvek uživam u osvajanju Rolan Garosa i ovim trenucima. Ne znam da li ću uspeti da dođem do 'kalendarskog slema', ali takva mogućnost postoji", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković je juče došao do prvog trofeja na Rolan Garosu trijumfom nad Britancem Endijem Marijem – 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, posle četvrtog finala u Parizu.

Novak ističe da za njegove uspehe velike zasluge imaju Mari, Rodžer Federer i Rafael Nadal jer su ga naterali da sve više napreduje.

"Njih trojica su mi pomogli da postanem još bolji igrač i dostignem visine. Nadal i Federer bili su dominantni u sportu kada smo Endi i ja došli. U početku mi nije bilo drago da budem deo njihovog doba, ali sam kasnije shvatio da se sve u životu dešava sa razlogom. Srećom, shvatio sam da moram da budem sve jači i da moram da prihvatim činjenicu da se takmičim sa ogromnim šampionima", zaključio je Đoković.

Uz to, Đoković ima priliku da dođe i do čuvenog "zlatnog slema", u slučaju da titulama na Vimbldonu i Ju-Es openu doda zlato sa Olimpijskih igara u Riju.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво