Читај ми!

Mari zaustavio Đokovića u Rimu

Đoković - Mari 0:2 (3:6, 3:6). Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Rimu. Bolji od njega bio je Britanca Endi Mari i zasluženo je osvojio trofej.

Kiša, natopljen teren, česte rasprave sa sudijom, omele su Novaka da se potpuno usredsedi na meč. Mari se bolje snašao, iskoristio greške našeg asa i uspeo da, zasluženo, stigne do titule.

Britanac je mnogo bolje ušao u meč. Konstantno je pritiskao servis našeg tenisera i već u četvtrom gemu stigao do brejka. Novak kao da se tek tada probudio i zaigrao malo odlučnije. Igra se rasplamsala. Naš teniser je, i dalje, puno grešio što olakšavalo posao protivniku.

Mari je nastavio da čuva stečenu prednost i odbijao sve napade našeg asa, što je rezultiralo osvajanjem prvog seta rezultatom 6:3.

Drugi set doneo je mnogo bolju igru našeg asa. Sada je on lagano osvajao svoje servis gemove i pritiskao protivnikov. Već na prvi servis Marija Novak propušta prvu brejk šansu na meču. Na naredni servis protivnika naš teniser je propustio dve šanse.

Ono što je propustio Novak, nije Mari. Napao je servis našeg asa i iskoristio prvu šansu za brejk. Potom je uspeo da osvoji i svoj servis i povede sa 4:2. Novak je nastavio da napada, ali se Vritanac uspešno branio i uspeo da se odbrani. Novim brejkom u devetom gemu Mari je stigao do titule za konačnih 6:3 i u drugom setu.

Tok meča:

18.51 - Britanac napada servis našeg tenisera, 15:30. Dupla servis greška i Mari ima dve meč lopte. Koristi prvu i rešava set i meč u svoju korist - 6:3 u drugom setu.

18.47 - Naš teniser napada servis protivnika, 15:30. Mari uspeva da se izvuče i osvoji gem, 5:3.  

18.43 - U pauzi Novak ulazi u ozbiljnu raspravu sa sudijim, zbog kiše koja je natopila teren. Istakao je da je nekoliko puta mogao da se povredi pri proklizavanju. Čak je zapretio da će prekinuti da igra u ovakvim uslovima.

18.41 - Đoković osvaja svoj servis gem i smanjuje prednost protivnika.

18.38 - Posle velike borbe Mari uspeva da potvrdi brejk, 4:2.

18.32 - Sada Mari pritiska servis našeg tenisera, 0:30. Đoković uspeva da se izvuče, 30:30. Međutim, Britanac osvaja prvu brejk šansu u drugom setu. Sjajan ritern i Mari oduzima servis našem teniseru, 2:3.

18.27 - Novak ponovo napada servis protivnika, 15:30, potom osvaja brejk loptu, 30:40. Nakon izjednačenja naš as dolazi do druge brejk šanse. Britanac se brani snažnim servisom. Mari uspeva da veže još dva poena i osvoji gem - 2:2. 

18.22 - Đoković ponovo negoduje zbog nastavka meča dok kiša pada. Sudija Štajner je rekao da će prekinuti meč na sledećoj pauzi, ukoliko kiša nastavi da pada ovim intenzitetom. 

18.19 - Novi lagano osvojen servis gem za našeg tenisera 2:1.

18.15 - Prvi gem na razliku na servis Marija.  Nakon dva izjednačenja naš teniser ima prvu brejk šansu na meču. Lob nije prošao, izjednačenje.Britanac vezuje još dva poena idobija gem, 1:1.

18.07 - Kiša ponvo pada, igrači negoduju što se igra pod ovakvim uslovima, ali sudija Štajner nije prekinuo meč.

18.06 - Novak osvaja uvodni gem drugog seta sa nulon, 1:0. 

18.02 - Mari je servirao za set. Lagano stiže do dve set lopte, koristi drugu za 6:3 u prvom setu.

17.58 - Još jedan lagan gem za našeg tenisera, 5:3. 

17.53 - Novak pokušava da pritisne servis protivnika, ali sve što je uspeo da uradi je 30:30. Mari je siguran, vezuje dva poena i osvaja gem, 5:2.

17.48 - Đoković lagano osvaja svoj servis gem i smanjuje prednost protivnika 4:2.

17.44 - Mari lako osvaja svoj servis gem i time potvrđuje brejk.

17.41 - Kiša je stala.

17.40 - Nakon gubitka gema Novak je lupio reket o podlogu a on je odskočio na tribine. Naš as je "zaradio" opomenu od sudije, i na neki način zaratio i sa ovim arbitrom. 

17.39 - Britanac ponovo pritiska servis Đokovića, 0:30. Mari potom osvaja i dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i ima brejk prednosti, 1:3   

17.34 - Igrači sve glasnije negoduju zašto se još uvek igra, jer je kiša sve jača. Đoković je naglasio da su linije mokre, i sudija Štajner je izašao da proveri i odlučio je da se meč nastavi.

17.33 - Mari ponov osvaja gem sa nulom. 

17.32 - Kiša sve jače pada. Nije isključeno da meč bude prekinut.

17.31 - Mari pritiska servis našeg tenisera, 15:30, a zatim osvaja i prvu brejk šansu na meču. Novak uspeva da se odbrani. Međutim, Britanac dolazi do druge šanse. Đoković se brani sjajnim servisom. Nova šansa za protivnika odlazi u nepovrat. Prvim asom na meču Novak dolati do prednosti, usledilo je novo izjednačenje. Novak uspeva da veže dva poena i posle 11 i po minuta igre rešava gem u svoju korist.

17.17 - Britanac je siguran na startu, osvaja gem sa nulom, 0:1 

17.15 - Počeo je meč ...

17.09 - Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

17.08 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Mari  i izabrao je da prvi servira

17.05 - Igrači izlaze na teren ...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се