Bitka za Rim, Novak protiv Marija

U finalu turnira u Rimu sastaju se Novak Đoković i Endi Mari. Meč neće početi pre 17 sati, a direktan prenos je na našem Prvom programu.

Prvi reket sveta, Novak Đoković, dve godine za redom je osvajao turnir u Rimu, a za treću titulu u nizu igra sa Marijem, kojeg je savladao prošle nedelje u finalu Madrida.

Britanac je lako stigao do finala u prestonici Italije, pošto je u polufinalu sa 2:0 (6:2, 6:1) savladao Francuza Lukasa Pulija.

Ipak, potpuno je jasno da ga u finalu očekuje daleko, daleko teži posao. Sam Mari je vrlo slikovito objasnio trenutnu razliku između njega i najboljeg tenisera sveta.

Iako je po osvojenim poenima u 2016. godini odmah iza Đokovića, Mari je još uvek bez osvojenog trofeja ove sezone. 

Mari je poslednju titulu osvojio u avgustu prošle godine, kada je u finalu Montreala savladao, upravo Đokovića, sa 2:1. To je jedina Marijeva pobeda nad Novakom u njihovih poslednjih 13 mečeva. 

Sa druge strane, Đoković je igrao promenljivo na turniru u Rimu, čak i izgubio set sa nulom (od Tomaza Belučija), ali je došao do finala i tamo je apsolutni favorit.

U polufinalu, Novak je savladao Japanca Keija Nišikorija sa 2:1. Ali, mora se reći da je Novak imao daleko teži žreb od Britanca, zbog čega je proveo više vremena na terenu.

Finale neće početi pre 17, a direktan prenos je na našem Prvom programu.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2,4 miliona evra.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво