Novak u polufinalu Madrida

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Madridu, pobedom nad Milošem Raonićem od 2:0 (6:3, 6:4). U polufinalu, koje se igra u subotu, protivnik Đokoviću će biti Japanac Kei Nišikori.

Najbolji teniser sveta bez previše muke stigao je do polufinala Madrida, nakon što je u četvrtini finala savladao Miloša Raonića sa 2:0 (6:3, 6:4).

U prvom setu, i Đoković i Raonić su osvajali gemove na svoj servis, sve do šestog gema, kada je prvi teniser sveta napravio brejk i poveo sa 4:2. Sigurnom igrom, Đoković je sačuvao prednost i poveo u meču. 

Već u prvom gemu drugog dela igre, posle četvrte brejk lopte, Đoković je oduzeo servis protivniku i poveo. On nije iskoristio brejk lopte u trećem i petom gemu, kao ni u devetom kada je uz brejk loptu imao i meč loptu.

U narednom, Đoković je servirao za pobedu, morao da spasi i brejk loptu, ali je posle četvrte meč lopte uspeo da završi meč i plasira se u polufinale.

Meč je trajao 103 minuta, a ovo je bio sedmi međusobni duel Đokovića i Raonića. Prvi teniser sveta je ubedljivo dobio svih sedam mečeva. 

Za plasman u finale srpski teniser igraće protiv Japanca Kei Nišikorija, protiv koga ima skor 7:2.

U drugom polufinalu sastaju se Britanac Endi Mari, koji brani titulu u Madridu, i Španac Rafael Nadal. To će biti repriza prošlogodišnjeg finala, kada je Mari dobio u dva seta i osvojio svoj prvi masters turnir na šljaci. 

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 4.771.360 evra.

Ovako je protekao meč:

23.25 - Kraj. Đoković je u polufinalu.

22.35 - Fantastičan početak drugog seta za Đokovića, odmah oduzima servis protivniku za vođstvo od 1:0.

22.20 - Odličan Novak u prvom setu, koji je osvojio rezultatom 6:3.

22.05 - Brejk za Đokovića, koji je poveo sa 4:2.

21.45 - Počeo je meč, prvi servis ima Đoković.

21.30 - Ipak će meč malo kasniti, očekuje se početak za desetak minuta.

21.10 - Meč bi trebalo da počne u 21.30.
 

 

 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво