Đoković preslišao Ćorića

Đoković – Ćorić 2:0 (6:2, 6:4) . Novak je u trećem kolu Mastersa u Madridu. U uvodnom meču na turniru lako je nadigrao mladu nadu hrvatskog tenisa Bornu Ćorića za 80 minuta igre. Naredni rival našeg asa je Španac Roberto Bautista Agut. Meč je na programu u četvrtak oko 16.00 časova. Prenos je na našem Prvom programu.

Novak Đoković se na najbolji način vratio u Madrid. Naizgled sa pola snage došao je do trećeg kola. Održao je pravi čas tenisa hrvatskom teniseru, koji je u ovom duelu moga da vidi koliko još treba da napreduje da bi ozbiljnije zapretio broju jedan.

Hrvat je pružio nešto snažniji otpor u drugom setu, ipak nedovoljno da se poremeti naš as. Novak je kontrolisao igru tokom celog susreta i opravdao ulogu favorita, ne samo na ovom meču već i na celom turniru. Protivnik je pokazao talenat, ali suvi kvalitet broja jedan je došao do izražaja.

Đoković je krenuo silovito od samog starta. Nakon osvojenog uvodnog gema odmah je napao protivnika, ali je propustio šansu. Novu priliku imao je već na naredni servis protivnika, koju je i iskoristio i stekao brejk prednosti.

Potom je naš as nastavio da kontroliše igru. U osmom gemu na servis Ćorića osvaja tri vezane set lopte i koristi prvu za 6:2. u prvom setu.

Izjednačena borba vodila se u drugom setu sve do rezultata 3:3, bez brejk šanse. Borna koristi dve dvostruke servis greške našeg asa i osvaja prvu brejk šansu na meču. Novak uspeva da se odbrani, i sa tri vezana poena osvoji gem, 4:3. U naredna dva gema igrači su bili sigurni na svoj servis 5:4.

Usledio je servis protivnika za ostanak u meču. Međutim, Novak je bio neumoljiv, napao je i stigao do 0:30, a potom i do dve vezane meč lopte, koristi prvu za konačnih 6:4 u drugom setu.

Tok meča:

18.01 - Novak napada servis protivnika i dolazi do 0:30, a potom i do dve uzastopne meč lopte. Koristi prvu za konačnih 6:4 u drugom setu. 

17.56 - Đoković je siguran na svoj servis, 5:4. Sledi Ćorićev servis za opstanak u meču.

17.53 - Borna osvaja svoj servis - 4:4.

17.46 - Novak sa dve vezane dvostruke servis greške poklanja protivniku prvu brejk šansu na meču. Usledio je as servis za izjednačenje, a potom i još dva poena za našeg asa - 4:3.

17.40 - Ćorić je i dalje siguran na svoj servis, 3:3.

17.35 - Odigrano je pet gemova u drugom setu - bez brejka.

17.27 - I drugi put u ovom setu Novak osvaja servis sa nulom.

17.19 - Na startu drugog seta naš teniser osvaja svoj servis sa nulom, 1:0.

17.14 - Novak lako privodi set kraju, na servis protivnika osvaja tri vezane set lopte, koristi prvu i novim brejkom rešava set u svoju korist - 6:2.

17.02 - Naš teniser lako osvaja svoj servis gem i time potvrđuje brejk, 4:1.

17.00 - Nakon lagano osvojenog servisa, Novak uspeva da osvoji nove brejk lopte, ovog puta dve u nizu, koristi drugu i oduzima servis protivniku - 3:1.

16.50 - Đoković napada servis protivnika i već na startu osvaja brejk šansu. Ćorić uspeva da se odbrani, usledilo je nekoliko izjednačenja i protivnik osvaja svoj servis, 1:1.

16.45 - Novak siguran na startu i lako osvaja svoj servis.

16.43 - Počeo je meč ...

16.39 - Igrači su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak.

16.34 - Očekujemo početak meča između Đokovića i Ćorića

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво