Читај ми!

Veseli zaustavio Novaka u Monte Karlu

Đoković – Veseli 1:2 (4:6, 6:2, 4:6). Novak Đoković nije uspeo da savlada prvu prepreku u Monte Karlu. Čeh Jirži Veseli je pobedio u tri seta, posle 128 minuta igre.

Novak Đoković je završio učešće na Mastersu u Monte Karlu. Jedno od lošijih izdanja našeg tenisera u poslednje vreme. Velike oscilacije u igri, veliki broj grešaka, a s druge strane izuzetno raspoložen protivnik. Čeh je pružio odličnu igru i stigao do zasluženog trijumfa. Veseli je sjajnim servisima uspeo da parira našem asu, što mu je ulilo dodatno samopouzdanje i vodilo ga do konačne pobede.

Oba tenisera su od samog starta čuvala svoje servise. Novak nikako nije uspevao da osvoji poen na servis protivnika. Dovoljan je podatak da je u prvom setu osvojio samo dva poena na servis Veselog. Čeh propušta brejk šansu u sedmom gemu. U devetom je imao tri vezane brejk lopte, iskoristio je treću. Potom je bio siguran na svoj servis i osvojio je prvi set sa 6:4.

U drugom setu neizvesnost je trajala do rezultata 2:2. Tada Novak pojačava, uspeo je da "našteluje" ritern, konačno osvaja brejk lopte, koristi drugu za prvi brejk u meču. Zatim naš teniser uz još jedan brejk vezuje tri gema i osvaja drugi set sa 6:2.

Kada se očekivalo da će Đoković nastaviti u istom stilu, Veseli je uspeo da se vrati u meč. Treći set počeo je razmenom brejkova, prvi je zapretio Veseli, ali Novak uzvraća istom merom. Čeh ponovo oduzima servis našem asu, potom uspeva i da potvrdi brejk za 3:1.

Veseli je čuvao prednost i konstantno pretio, čak je propustio i meč-loptu na servis našeg asa. Usledio je servis protivnika za meč pri vođstvu od 5:4. Đoković je krenuo na sve ili ništa, jer više vremena za ispravak nije bilo. Međutim, protivnik je bio siguran na svoj servis i došao je do zasluženog trijumfa – 6:4 u trećem setu.

Tok meča:

17.05 – Kraj meča. Na svoj servis Veseli osvaja dve vezane meč-lopte, koristi prvu za 6:4 u trećem setu.

16.57 – Novak je servira za ostanak u meču. Veseli napada i ima 15:30. Međutim, naš as uspeva da se odbrani. Čeh je neumoljiv, osvaja prvu meč-loptu na servis našeg asa. Krajnjim naporom naš teniser uspeva da se odbrani, a potom i da osvoji gem, 4:5.  

16.52 – Veseli ponovo siguran na servisu, 5:3.

16.46 – Đoković ponovo sa nulom osvaja gem.

16.44 – Čeh je ponovo siguran na svoj servis i vodi sa 4:2.

16.38 – Naš teniser osvaja servis-gem bez izgubljenog poena.

16.36 – Veseli potom osvaja svoj servis i vodi sa 3:1.

16.32 – Čeh opet pritiska servis našeg tenisera. Protivnik osvaja brejk šansu, a nakoj izjednačenja i drugu, koju koristi i ponovo ima brejk prednosti.

16.26 – Već u narednom gemu Novak koristi greške protivnika i vraća brejk, 1:1.

16.21 – Veseli koristi greške našeg tenisera i dolazi do ranog brejka.

16.12 – Izjednačenje: 1:1. Novak je još jednom oduzeo servis Čehu i završio drugi set sa 6:2.

16.05 – Evo prvog brejka za Novaka – 4:2!

16.01 – Još jedan gem na razliku na Đokovićev servis, koji osvaja naš teniser, 3:2.

15.55 – Protivnik lako osvaja svoj servis-gem, 2:2.

15.50 – Sada Veseli napada. Na servis našeg tenisera dolazi do 0:30. Međutim, Novak preokreće, 40:30, a potom i osvaja gem posle još jednog izjednačenja. 

15.46 – Naš teniser konačno uspeva da uzvrati na servis protivnika, 15:30. Protivnik uspeva da preokrene, 40:30. Novak stiže do izjednačenja, posle najduže razmene na meču. Međutim, protivnik vezuje dva snažna servisa i osvaja gem, 1:1. 

15.40 – Novak lako osvaja uvodni gem drugog seta.

15.35Veseli je siguran na svoj servis i osvaja prvi set sa 6:4.

15.30 – Novi problemi za našeg tenisera pri servisu. Protivnik dolazi do 0:30, a zatim i do tri vezane brejk šanse. Koristi treću i sada ima brejk prednosti.

15.27 – Protivniku treći put polazi za rukom da osvoji gem bez izgubljenog poena.

15.23 – Veseli je napao servis našeg tenisera i došao do prve brejk šanse na meču. Novak odbija taj napad i rešava gem u svoju korist, 4:3. 

15.18 – Čeh bez problema osvaja svoj servis, 3:3.

15.13 – Nastavlja se igra gem za gem. Naš teniser je siguran na svoj servis, 3:2.

15.10 – Veseli je ponovo siguran na svoj servis, i drugi servis-gem osvaja bez izgubljenog poena.

15.07 – Novak je siguran na svoj servis, 2:1.

15.04 – Protivnik osvaja svoj servis sa nulom, 1:1. 

15.01 – Uz malo problema Đoković osvaja uvodni servis. 

14.57 – Počeo je meč između Đokovića i Veselog.

14.52 – Na podbacivanju novčića više sreće je imao Novak i on će servisom otvoriti meč.

14.50 – Igrači su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи